Fantasztikus desszertek

Pezsgőkrémesmillefeuille

Pezsgőkrémes mille feuille

Hozzávalók
kristálycukor
A pezsgőkrémhez
A tésztához
1 csomag
leveles tészta
400 ml
tej
200 ml
pezsgő
70 g
liszt
140 g
cukor
6 db
tojássárgája
60 g
szobahőmérsékletű vaj

Elkészítés
Kihajtogatjuk a leveles tésztát, majd 6 egyenlő részre osztjuk (ez kb. 6 db négyzet), megszurkáljuk villával, megszórjuk kristálycukorral, rárakunk egy réteg sütőpapírt, nehezéknek egy másik tepsit és 210 fokra előmelegített sütőben kb. 10 percig sütjük. Ezután levesszük a nehezéket és a sütőpapírt és visszatoljuk további kb. 8 percre.
Mikor már karamellizálódik a tetején a cukor és elkezd arany színt kapni, megfordítjuk, megszórjuk cukorral és újra visszarakjuk a sütőbe, amíg sötétebb arany színű nem lesz. A sütőből kivéve mindegyiket kettévágjuk, hogy 12 db kis téglalapot kapjunk. A krémhez a hozzávalókat a vaj kivételével csomómentesre keverjük és közepes lángon, folyamatos kevergetés mellett, puding állagúra sűrítjük, majd lefedjük egy fóliával és hűtőhidegre hűtjük.
Elkeverjük benne a vajat, nyomózsákba töltjük és kis halmokat nyomunk 4 db ropogós leveles tésztára. Erre kerül újabb 4 lap, megint krém, majd az utolsó 4 lap tészta. A maradék krémmel és porcukorral díszíthetjük a sütik tetejét.

www.streetkitchen.hu

A mille feuille (ejtsd: millfőj) egy nagyon szuper süti, amit gyakorlatilag hívhatunk a franciák krémesének. A tészta elkészítése elég macerás folyamat, de szinte ugyanolyan eredményt érhetünk el egy jó minőségű bolti leveles tésztával is. A karamellizált cukros lapok közé most pezsgőkrém került, de bármilyen más krémmel is fantasztikus és gyorsan elkészíthető lesz.

Hozzávalók

4 darabhoz
kristálycukor
A pezsgőkrémhez
A tésztához
1 csomag
leveles tészta
400 ml
tej
200 ml
pezsgő
70 g
liszt
140 g
cukor
6 db
tojássárgája
60 g
szobahőmérsékletű vaj
Kihajtogatjuk a leveles tésztát, majd 6 egyenlő részre osztjuk (ez kb. 6 db négyzet), megszurkáljuk villával, megszórjuk kristálycukorral, rárakunk egy réteg sütőpapírt, nehezéknek egy másik tepsit és 210 fokra előmelegített sütőben kb. 10 percig sütjük. Ezután levesszük a nehezéket és a sütőpapírt és visszatoljuk további kb. 8 percre.
Mikor már karamellizálódik a tetején a cukor és elkezd arany színt kapni, megfordítjuk, megszórjuk cukorral és újra visszarakjuk a sütőbe, amíg sötétebb arany színű nem lesz. A sütőből kivéve mindegyiket kettévágjuk, hogy 12 db kis téglalapot kapjunk. A krémhez a hozzávalókat a vaj kivételével csomómentesre keverjük és közepes lángon, folyamatos kevergetés mellett, puding állagúra sűrítjük, majd lefedjük egy fóliával és hűtőhidegre hűtjük.
Elkeverjük benne a vajat, nyomózsákba töltjük és kis halmokat nyomunk 4 db ropogós leveles tésztára. Erre kerül újabb 4 lap, megint krém, majd az utolsó 4 lap tészta. A maradék krémmel és porcukorral díszíthetjük a sütik tetejét.

Ha tetszett a Pezsgőkrémes mille feuille receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept