Olasz kaják

Spaghettiallanapoletana

Spaghetti alla napoletana
Spaghetti napolitana

Hozzávalók
2 ek
olívaolaj
1 fej
vöröshagyma
(110 g/db)
1 szál
sárgarépa
(120 g/szál)
2 szál
angolzeller
(50 g/szál)
5 db
paradicsom
(100 g/db)
1 ek
kristálycukor
só bors
1 dl
víz
1 csokor
bazsalikom
400 g
spagetti
A tálaláshoz
100 g
parmezán

Elkészítés
  1. A spaghetti napolitana elkészítéséhez elsőként előkészítjük az alapot. Egy nagyobb serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, majd hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát. Amint üvegesre párolódott, rádobjuk az apró kockákra vágott sárgarépát és angolzellert, és néhány percig együtt pirítjuk, hogy a zöldségek szépen megpuhuljanak és édeskés aromát kapjanak.

  2. Ezután hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot, és belekeverünk 1 evőkanál kristálycukrot, ami kiemeli a paradicsom természetes édességét. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd felöntjük 1 dl vízzel, és alacsony lángon rotyogtatjuk kb. 20-25 percig. Időnként megkeverjük, hogy ne kapjon le az alja. A főzés vége felé belekeverjük a felaprított friss bazsalikomot, és még 1-2 percig együtt főzzük.

  3. Amíg a szósz készül, bő, sós vízben kifőzzük a spagettit a csomagoláson szereplő utasítás szerint. Ha megfőtt, leszűrjük, de egy keveset (kb. fél dl-t) megtartunk a főzővízből.

  4. A tésztát összeforgatjuk a paradicsomszósszal, ha szükséges, egy kevés főzővízzel lazítjuk az állagát. Végül bőségesen megszórjuk reszelt parmezánnal, és ha maradt egy-két bazsalikomlevél, azzal is díszítjük.

www.streetkitchen.hu

Ez a klasszikus olasz tésztaétel a napfényes délolasz konyha egyik gyöngyszeme, amely egyszerűségével és finom ízével hódít.

A Spaghetti Napolitana nemcsak tészta, hanem egy olasz pillanat, amit már az első érzékszervre ható illatával megjelenít. Egyszerűnek tűnik, mégis minden falatban ott rejlik az otthon melege és az olasz konyha.

Hozzávalók

4 főre
2 ek
olívaolaj
1 fej
vöröshagyma
(110 g/db)
1 szál
sárgarépa
(120 g/szál)
2 szál
angolzeller
(50 g/szál)
5 db
paradicsom
(100 g/db)
1 ek
kristálycukor
só bors
1 dl
víz
1 csokor
bazsalikom
400 g
spagetti
A tálaláshoz
100 g
parmezán

Elkészítés

  1. A spaghetti napolitana elkészítéséhez elsőként előkészítjük az alapot. Egy nagyobb serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, majd hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát. Amint üvegesre párolódott, rádobjuk az apró kockákra vágott sárgarépát és angolzellert, és néhány percig együtt pirítjuk, hogy a zöldségek szépen megpuhuljanak és édeskés aromát kapjanak.

  2. Ezután hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot, és belekeverünk 1 evőkanál kristálycukrot, ami kiemeli a paradicsom természetes édességét. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd felöntjük 1 dl vízzel, és alacsony lángon rotyogtatjuk kb. 20-25 percig. Időnként megkeverjük, hogy ne kapjon le az alja. A főzés vége felé belekeverjük a felaprított friss bazsalikomot, és még 1-2 percig együtt főzzük.

  3. Amíg a szósz készül, bő, sós vízben kifőzzük a spagettit a csomagoláson szereplő utasítás szerint. Ha megfőtt, leszűrjük, de egy keveset (kb. fél dl-t) megtartunk a főzővízből.

  4. A tésztát összeforgatjuk a paradicsomszósszal, ha szükséges, egy kevés főzővízzel lazítjuk az állagát. Végül bőségesen megszórjuk reszelt parmezánnal, és ha maradt egy-két bazsalikomlevél, azzal is díszítjük.

Ha tetszett a Spaghetti alla napoletana receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Tésztapárosító infografika - Gyermelyi

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept