A tavaszi tekercs air fryerben elkészítéséhez a tofut, a répát, a fokhagymát és a gyömbért lereszeljük, az újhagymát felkarikázzuk.
Egy serpenyőben szezámolajat hevítünk és az előkészített alapanyagokat 4-5 percig alaposan odapirítjuk rajta.
Egy tálban felverünk 2 db tojást sóval és borssal, majd a serpenyő egyik oldalára húzzuk a lepirított alapanyagokat, a másik felébe pedig beleöntjük a tojást és rántottát készítünk belőle. Csak akkor keverjük össze a többi alapanyaggal, mikor már megsült a tojás.
Ezután hozzáadjuk a szójaszószt, borsozzuk és belezuttyantjuk a rizsecetet is. 1 percig még hőkezeljük, majd a tölteléket teljesen kihűtjük.
A tavaszi tekercshez való lapokat középen kettévágjuk, így egy lapból kettőt kapunk. Ezeknek az egyik végébe teszünk egy-egy evőkanálnyi tölteléket.
A maradék tojást felverjük, lekenjük vele a lapok oldalait, majd a két függőleges oldalát kissé behajtjuk és lentről felfelé elkezdjük szorosan feltekerni. Ezt a folyamatot addig ismételjük, amíg elfogy a töltelék.
Egy 180 fokra melegített air fryer dobját kibéleljük sütőpapírral, belesorakoztatjuk a tavaszi tekercseket, lekenjük őket egy kevés olajjal, majd 15 perc alatt készre sütjük.
A szójaszószt kikeverjük a pirított szezámmaggal, a szezámolajjal, a csípős pasztával és a reszelt fokhagymával. A kész tekercseket ebbe tunkolva fogyasztjuk.
Tavaszitekercsairfryerben
Egy ropogós tavaszi tekercset könnyebb elkészíteni otthon, mint gondolnád! És ha nem szeretnéd, hogy a végeredmény tocsogjon az olajban, csak dobd be az air fryerbe, aztán indulhat a szójaszószba tunkolás!
Ha eddig azt hitted, tavaszi tekercset csak étteremben lehet enni, most kapaszkodj! Ez a verzió nem tocsog az olajban, mégis ropog, mint az álom. A töltelék pedig hozza a legjobb ázsiai ízeket: szezámos, szójás, gyömbéres, és még egy kis tojás is beugrik a buliba, hogy tényleg kerek legyen a sztori.
Hozzávalók
A tunkolóhoz
Elkészítés
A tavaszi tekercs air fryerben elkészítéséhez a tofut, a répát, a fokhagymát és a gyömbért lereszeljük, az újhagymát felkarikázzuk.
Egy serpenyőben szezámolajat hevítünk és az előkészített alapanyagokat 4-5 percig alaposan odapirítjuk rajta.
Egy tálban felverünk 2 db tojást sóval és borssal, majd a serpenyő egyik oldalára húzzuk a lepirított alapanyagokat, a másik felébe pedig beleöntjük a tojást és rántottát készítünk belőle. Csak akkor keverjük össze a többi alapanyaggal, mikor már megsült a tojás.
Ezután hozzáadjuk a szójaszószt, borsozzuk és belezuttyantjuk a rizsecetet is. 1 percig még hőkezeljük, majd a tölteléket teljesen kihűtjük.
A tavaszi tekercshez való lapokat középen kettévágjuk, így egy lapból kettőt kapunk. Ezeknek az egyik végébe teszünk egy-egy evőkanálnyi tölteléket.
A maradék tojást felverjük, lekenjük vele a lapok oldalait, majd a két függőleges oldalát kissé behajtjuk és lentről felfelé elkezdjük szorosan feltekerni. Ezt a folyamatot addig ismételjük, amíg elfogy a töltelék.
Egy 180 fokra melegített air fryer dobját kibéleljük sütőpapírral, belesorakoztatjuk a tavaszi tekercseket, lekenjük őket egy kevés olajjal, majd 15 perc alatt készre sütjük.
A szójaszószt kikeverjük a pirított szezámmaggal, a szezámolajjal, a csípős pasztával és a reszelt fokhagymával. A kész tekercseket ebbe tunkolva fogyasztjuk.

Az biztos, hogy a tavaszi tekercs air fryerben le fog venni a lábadról, és ha még több egyszerű air fryeres receptet keresel, jó helyen jársz! Íme, még három kaja, amit akkor is el tudsz majd készíteni, ha nem te vagy a környék leggyakorlottabb konyhaművésze! :)
Ha tetszett a Tavaszi tekercs air fryerben receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!