A kacsamellet elfelezzük, bedörzsöljük a fűszerkeverékkel, meglocsoljuk a szójaszósszal, és minimum fél órát hagyjuk állni.

A máz hozzávalóit egy serepenyőbe rakjuk, beleöntjük a szójaszószt, amiben a kacsa pácolódott, és 5 percig forraljuk, hogy besűrűsödjön. A kacsa bőrét beirdaljuk, és hideg serpenyőben, bőrrel lefelé kezdjük sütni, közepes hőfokon. Amikor elkezd kiolvadni a zsírja, leöntjük róla. 5 percig így pirítjuk, majd felkapcsoljuk a legmagasabb fokozatra a hőt, és 2 perc alatt jól rásütünk. A felesleges zsírt, ami kisül, szintén leötnjük róla. Ezután megfordítjuk, és a másik oldalát is 3 percig pirítjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, bőrrel felfelé, lekenjük a máz egy részével, és 200 fokra előmelegített sütőben 7 percig sütjük. Megfordítjuk, lekenjük a maradék mázzal, és 13 perc alatt készre sütjük. Ha megsült, tegyük át egy tányérra, és hagyjuk addig állni, amíg összedobjuk a salit.

Ehhez nincs más dolgunk, mint az újhagymát, a retket és a chilit felszeletelni, majd összeforgatni az összes többi az hozzávalóval egy nagy tálban. A húst felszeleteljük és a salival tálaljuk.