Saláták

Ázsiaikacsasaláta

Ázsiai kacsasaláta

Hozzávalók
A mázhoz
A húshoz
1 db
egész kacsamell elfelezve
2 ek
kínai ötfűszerkeverék
5 ek
szójaszósz
1 tk
barna cukor
3 ek
hoisin szósz
2 tk
frissen reszelt gyömbér
2 ek
szezámolaj
3 ek
rizsecet
1 db
lime leve
frissen őrölt bors
A salihoz
3 - 4 szál
újhagyma felszeltelve
1 csokor
retek felszeletelve
1 db
piros chili felszeletelve
4 marék
zöldsaláta-mix
2 - 3 ek
szezámolaj
3 - 4 ek
rizsecet
1 ek
pirított szezámmag
1 ek
fekete pirított szezámmag
só, bors

Elkészítés

A kacsamellet elfelezzük, bedörzsöljük a fűszerkeverékkel, meglocsoljuk a szójaszósszal, és minimum fél órát hagyjuk állni. 

A máz hozzávalóit egy serepenyőbe rakjuk, beleöntjük a szójaszószt, amiben a kacsa pácolódott, és 5 percig forraljuk, hogy besűrűsödjön. A kacsa bőrét beirdaljuk, és hideg serpenyőben, bőrrel lefelé kezdjük sütni, közepes hőfokon. Amikor elkezd kiolvadni a zsírja, leöntjük róla. 5 percig így pirítjuk, majd felkapcsoljuk a legmagasabb fokozatra a hőt, és 2 perc alatt jól rásütünk. A felesleges zsírt, ami kisül, szintén leötnjük róla. Ezután megfordítjuk, és a másik oldalát is 3 percig pirítjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, bőrrel felfelé, lekenjük a máz egy részével, és 200 fokra előmelegített sütőben 7 percig sütjük. Megfordítjuk, lekenjük a maradék mázzal, és 13 perc alatt készre sütjük. Ha megsült, tegyük át egy tányérra, és hagyjuk addig állni, amíg összedobjuk a salit. 

Ázsiai kacsasaláta

Ehhez nincs más dolgunk, mint az újhagymát, a retket és a chilit felszeletelni, majd összeforgatni az összes többi az hozzávalóval egy nagy tálban. A húst felszeleteljük és a salival tálaljuk.

www.streetkitchen.hu

Ezt a kacsamellet vegyétek fel a hétvégi sülthús-repertoárotokba, hiszen zseniáliiis!! Mázas, rengeteg ízzel és szafttal. A salinak pedig nagyon jól áll ez a szezámmagos íz.

Hozzávalók

1 főre
A mázhoz
A húshoz
1 db
egész kacsamell elfelezve
2 ek
kínai ötfűszerkeverék
5 ek
szójaszósz
1 tk
barna cukor
3 ek
hoisin szósz
2 tk
frissen reszelt gyömbér
2 ek
szezámolaj
3 ek
rizsecet
1 db
lime leve
frissen őrölt bors
A salihoz
3 - 4 szál
újhagyma felszeltelve
1 csokor
retek felszeletelve
1 db
piros chili felszeletelve
4 marék
zöldsaláta-mix
2 - 3 ek
szezámolaj
3 - 4 ek
rizsecet
1 ek
pirított szezámmag
1 ek
fekete pirított szezámmag
só, bors

A kacsamellet elfelezzük, bedörzsöljük a fűszerkeverékkel, meglocsoljuk a szójaszósszal, és minimum fél órát hagyjuk állni. 

A máz hozzávalóit egy serepenyőbe rakjuk, beleöntjük a szójaszószt, amiben a kacsa pácolódott, és 5 percig forraljuk, hogy besűrűsödjön. A kacsa bőrét beirdaljuk, és hideg serpenyőben, bőrrel lefelé kezdjük sütni, közepes hőfokon. Amikor elkezd kiolvadni a zsírja, leöntjük róla. 5 percig így pirítjuk, majd felkapcsoljuk a legmagasabb fokozatra a hőt, és 2 perc alatt jól rásütünk. A felesleges zsírt, ami kisül, szintén leötnjük róla. Ezután megfordítjuk, és a másik oldalát is 3 percig pirítjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, bőrrel felfelé, lekenjük a máz egy részével, és 200 fokra előmelegített sütőben 7 percig sütjük. Megfordítjuk, lekenjük a maradék mázzal, és 13 perc alatt készre sütjük. Ha megsült, tegyük át egy tányérra, és hagyjuk addig állni, amíg összedobjuk a salit. 

Ázsiai kacsasaláta

Ehhez nincs más dolgunk, mint az újhagymát, a retket és a chilit felszeletelni, majd összeforgatni az összes többi az hozzávalóval egy nagy tálban. A húst felszeleteljük és a salival tálaljuk.

Ha tetszett az Ázsiai kacsasaláta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept