A céklát 200 fokra előmelegített sütőben megsütjük. Ez durván egy órát vesz igénybe.
A jégsalátát felvágjuk, és a többi salátalevéllel együtt egy keverőtálba tesszük. A répát felvágjuk, minden vágásnál fordítva egy picit rajta, mint ha arra törekednénk, hogy „kihegyezzük”. Forrásban lévő vízbe dobjuk, és kb. 3-5 perc alatt előfőzzük.
Kevés vajat melegítünk a serpenyőben, és először a répát, majd a cikkekre vágott céklát is megfuttatjuk rajta. Ha picit kihűlt, mehet is a tálba a salátához.
A narancsot kifilézzük a hártyája mentén, és ezt is a tálba dobjuk. Az egészet átkeverjük, és rámorzsoljuk a fetát.
A pitát körülbelül 1,5 x 1,5 centis darabokra vágjuk, a felforrósított, bő olajba dobjuk, és ropogósra sütjük. Egy konyhai papírtörlőre szedjük, majd a salátára szórjuk. Az egészet meglocsoljuk balzsamecettel, sózzuk borsozzuk, és már tálalhatjuk is.
