Saláták

Narancsos-fetáscéklasalátapitaropogóssal

Narancsos-fetás céklasaláta pitaropogóssal

Hozzávalók
1 db
cékla
0.5 db
jégsaláta
1 zacskó
salátalevél-keverék
2 szál
répa
(kisebb)
1
1/2 db narancs
120 g
feta
1 db
szikkadt pita
olaj
balzsamecet
só, bors
30 g
vaj

Elkészítés

A céklát 200 fokra előmelegített sütőben megsütjük. Ez durván egy órát vesz igénybe. 

A jégsalátát felvágjuk, és a többi salátalevéllel együtt egy keverőtálba tesszük. A répát felvágjuk, minden vágásnál fordítva egy picit rajta, mint ha arra törekednénk, hogy „kihegyezzük”. Forrásban lévő vízbe dobjuk, és kb. 3-5 perc alatt előfőzzük. 

Kevés vajat melegítünk a serpenyőben, és először a répát, majd a cikkekre vágott céklát is megfuttatjuk rajta. Ha picit kihűlt, mehet is a tálba a salátához. 

A narancsot kifilézzük a hártyája mentén, és ezt is a tálba dobjuk. Az egészet átkeverjük, és rámorzsoljuk a fetát. 

A pitát körülbelül 1,5 x 1,5 centis darabokra vágjuk, a felforrósított, bő olajba dobjuk, és ropogósra sütjük. Egy konyhai papírtörlőre szedjük, majd a salátára szórjuk. Az egészet meglocsoljuk balzsamecettel, sózzuk borsozzuk, és már tálalhatjuk is. 

Narancsos-fetás céklasaláta pitaropogóssal

www.streetkitchen.hu

Ki ne dobd a pita „kupakját”, ha nem etted meg a gyrososnál. :) És még jót is tesz neki, ha hazafelé menet az őszi szellő kicsit kiszárította. Mi most felhasználjuk ebben a szuper salátában.

Hozzávalók

3 - 4 főre
1 db
cékla
0.5 db
jégsaláta
1 zacskó
salátalevél-keverék
2 szál
répa
(kisebb)
1
1/2 db narancs
120 g
feta
1 db
szikkadt pita
olaj
balzsamecet
só, bors
30 g
vaj

A céklát 200 fokra előmelegített sütőben megsütjük. Ez durván egy órát vesz igénybe. 

A jégsalátát felvágjuk, és a többi salátalevéllel együtt egy keverőtálba tesszük. A répát felvágjuk, minden vágásnál fordítva egy picit rajta, mint ha arra törekednénk, hogy „kihegyezzük”. Forrásban lévő vízbe dobjuk, és kb. 3-5 perc alatt előfőzzük. 

Kevés vajat melegítünk a serpenyőben, és először a répát, majd a cikkekre vágott céklát is megfuttatjuk rajta. Ha picit kihűlt, mehet is a tálba a salátához. 

A narancsot kifilézzük a hártyája mentén, és ezt is a tálba dobjuk. Az egészet átkeverjük, és rámorzsoljuk a fetát. 

A pitát körülbelül 1,5 x 1,5 centis darabokra vágjuk, a felforrósított, bő olajba dobjuk, és ropogósra sütjük. Egy konyhai papírtörlőre szedjük, majd a salátára szórjuk. Az egészet meglocsoljuk balzsamecettel, sózzuk borsozzuk, és már tálalhatjuk is. 

Narancsos-fetás céklasaláta pitaropogóssal

Ha tetszett a Narancsos-fetás céklasaláta pitaropogóssal receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept