A nyári újburgonya-saláta elkészítéséhez először a kisebb burgonyákat félbevágjuk, a nagyobbakat pedig érdemes elnegyedelni. Egy nagy serpenyőben felhevítjük az olajat, beledobjuk a burgonyákat, sózzuk és 4-5 perc alatt magas lángon alaposan lepirítjuk, míg szép aranybarnásak lesznek. Ekkor kicsit lejjebb vesszük a lángot és óvatosan, lassan hozzácsorgatjuk a vizet. Közepes lángra kapcsolunk és rátesszük a fedőt, amit kb. 5 perc után lekapunk róla – amíg előkészítünk minden mást, a burgonyák meg is puhulnak.
Vékony csíkokra vágjuk a római salátát, felkarikázzuk az újhagymát, finomra aprítjuk a zöldfűszereket, félbevágjuk a koktélparadicsomokat, és mindent egy nagy tálba dobunk.
A majonézt kikeverjük a tejföllel, a srirachával, a mézzel és a zúzott fokhagymával, majd belereszeljük a lime héját és belefacsarjuk a levét is.
Villát szúrunk a burgonyákba és ha megpuhultak, de még nem főttek szét, kikapkodjuk őket a serpenyőből. Ezeket is a zöldségekhez dobjuk, nyakon öntjük a csípős lime-os szósszal, alaposan elkeverjük és már szervírozhatjuk is. Ha igazán jó ízbombát szeretnétek, hagyjátok egy estét pihenni a hűtőben, hogy igazán összeérjenek az ízek.

- Elkészítési idő: 35 perc
Tetszett a nyári újburgonya-saláta? Csekkold a többi újburgonyás receptünket is!
Ketchupos-szójaszószos húsgolyók mézes-ketchupos újburgonyával, pirított hagymával