Saláták

Csípőslime-osnyáriújburgonya-saláta

Csípős lime-os nyári újburgonya-saláta

Hozzávalók
750 g
újburgonya
60 ml
étolaj
250 ml
víz
0.5 fej
római saláta
5 szál
újhagyma
0.5 csokor
koriander
0.5 csokor
kapor
300 g
koktélparadicsom
Az öntethez
80 g
majonéz
50 g
tejföl
2 tk
sriracha
1 tk
méz
2 gerezd
fokhagyma
1 db
lime

Elkészítés

A nyári újburgonya-saláta elkészítéséhez először a kisebb burgonyákat félbevágjuk, a nagyobbakat pedig érdemes elnegyedelni. Egy nagy serpenyőben felhevítjük az olajat, beledobjuk a burgonyákat, sózzuk és 4-5 perc alatt magas lángon alaposan lepirítjuk, míg szép aranybarnásak lesznek. Ekkor kicsit lejjebb vesszük a lángot és óvatosan, lassan hozzácsorgatjuk a vizet. Közepes lángra kapcsolunk és rátesszük a fedőt, amit kb. 5 perc után lekapunk róla – amíg előkészítünk minden mást, a burgonyák meg is puhulnak.

Vékony csíkokra vágjuk a római salátát, felkarikázzuk az újhagymát, finomra aprítjuk a zöldfűszereket, félbevágjuk a koktélparadicsomokat, és mindent egy nagy tálba dobunk.

A majonézt kikeverjük a tejföllel, a srirachával, a mézzel és a zúzott fokhagymával, majd belereszeljük a lime héját és belefacsarjuk a levét is.

Villát szúrunk a burgonyákba és ha megpuhultak, de még nem főttek szét, kikapkodjuk őket a serpenyőből. Ezeket is a zöldségekhez dobjuk, nyakon öntjük a csípős lime-os szósszal, alaposan elkeverjük és már szervírozhatjuk is. Ha igazán jó ízbombát szeretnétek, hagyjátok egy estét pihenni a hűtőben, hogy igazán összeérjenek az ízek.

sriracha-lime-nyari-burgonya-salata
Csípős lime-os nyári újburgonya-saláta (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 35 perc

Tetszett a nyári újburgonya-saláta? Csekkold a többi újburgonyás receptünket is!

Ketchupos-szójaszószos húsgolyók mézes-ketchupos újburgonyával, pirított hagymával

Zöldsaláta újburgonyával

Sertésszűz cukorborsós újburgonya-salátával

www.streetkitchen.hu

Könnyed, pikáns, citrusos, izgalmas és szuperfinom! Ez a sali tökéletes a grillhúsok mellé, de ha inkább magában kanalaznád, az is teljesen rendben van. Ki kell használni az újburgonyaszezont, úgyhogy mindenképp próbáld ki.

Hozzávalók

4 főre
750 g
újburgonya
60 ml
étolaj
250 ml
víz
0.5 fej
római saláta
5 szál
újhagyma
0.5 csokor
koriander
0.5 csokor
kapor
300 g
koktélparadicsom
Az öntethez
80 g
majonéz
50 g
tejföl
2 tk
sriracha
1 tk
méz
2 gerezd
fokhagyma
1 db
lime

A nyári újburgonya-saláta elkészítéséhez először a kisebb burgonyákat félbevágjuk, a nagyobbakat pedig érdemes elnegyedelni. Egy nagy serpenyőben felhevítjük az olajat, beledobjuk a burgonyákat, sózzuk és 4-5 perc alatt magas lángon alaposan lepirítjuk, míg szép aranybarnásak lesznek. Ekkor kicsit lejjebb vesszük a lángot és óvatosan, lassan hozzácsorgatjuk a vizet. Közepes lángra kapcsolunk és rátesszük a fedőt, amit kb. 5 perc után lekapunk róla – amíg előkészítünk minden mást, a burgonyák meg is puhulnak.

Vékony csíkokra vágjuk a római salátát, felkarikázzuk az újhagymát, finomra aprítjuk a zöldfűszereket, félbevágjuk a koktélparadicsomokat, és mindent egy nagy tálba dobunk.

A majonézt kikeverjük a tejföllel, a srirachával, a mézzel és a zúzott fokhagymával, majd belereszeljük a lime héját és belefacsarjuk a levét is.

Villát szúrunk a burgonyákba és ha megpuhultak, de még nem főttek szét, kikapkodjuk őket a serpenyőből. Ezeket is a zöldségekhez dobjuk, nyakon öntjük a csípős lime-os szósszal, alaposan elkeverjük és már szervírozhatjuk is. Ha igazán jó ízbombát szeretnétek, hagyjátok egy estét pihenni a hűtőben, hogy igazán összeérjenek az ízek.

sriracha-lime-nyari-burgonya-salata
Csípős lime-os nyári újburgonya-saláta (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 35 perc

Tetszett a nyári újburgonya-saláta? Csekkold a többi újburgonyás receptünket is!

Ketchupos-szójaszószos húsgolyók mézes-ketchupos újburgonyával, pirított hagymával

Zöldsaláta újburgonyával

Sertésszűz cukorborsós újburgonya-salátával

Ha tetszett a Csípős lime-os nyári újburgonya-saláta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept