Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Zöldsaláta újburgonyával

Hozzávalók

2
főre
+

A salátához

6 szem kisebb újburgonya
olívaolaj
só, bors
6 szál zöldspárga
1 marék zsenge zöldborsó
3 szál újhagyma
2 marék bébispenót
4 db retek
½ csokor friss kapor

Az öntethez

1 db citrom leve
2 csapott tk magos mustár
1 csipet porcukor
4 ek olívaolaj
1 tk almaecet
bors
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Zöldsaláta újburgonyával

A tavasz és a nyár egyenlő a grillezésekkel, kertipartikkal és piknikekkel. A finom húsok mellé pedig valamilyen szuper salátát érdemes készíteni. Ez az újburgonyás sali tökéletes kísérő, de még akár önmagában is nagyon nagyon finom. A receptben az újburgonya sütőben sül ropogósra, de ez prímán megoldható egy forró serpenyőben, vagy akár még a szabadtéri grillen is!
Kipróbáltam, jóóó lett!
2
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+

A salátához

6 szem kisebb újburgonya
olívaolaj
só, bors
6 szál zöldspárga
1 marék zsenge zöldborsó
3 szál újhagyma
2 marék bébispenót
4 db retek
½ csokor friss kapor

Az öntethez

1 db citrom leve
2 csapott tk magos mustár
1 csipet porcukor
4 ek olívaolaj
1 tk almaecet
bors
Bevásárlólistához adom

Az újburgonyát negyedeljük, majd kevés olajjal meglocsoljuk, sózzuk, borsozzuk és 200 fokos sütőbe toljuk kb. 20 percre, hogy szépen megpiruljanak! Közben a spárgák fás végét letörjük, a többi részét pedig kisebb darabokra vágjuk! Egy serpenyőben, kevés olajon pár percig pirítjuk őket, majd hozzádobjuk a zöldborsót is, amit szintén átpirítunk. Az öntet hozzávalóit összekeverjük. Egy tálba pakoljuk a bébispenótot, mehet hozzá a felkarikázott retek és újhagyma, majd a spárga, zöldborsó, és a kihűlt, pirult újburgonya. Megszórjuk frissen vágott kaporral és jól összeforgatjuk az öntettel.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások