Hirdetés

Zöldsaláta újburgonyával

Hozzávalók

2
főre
+

A salátához

Hozzávaló kipipálva
6 szem kisebb újburgonya
Hozzávaló kipipálva
olívaolaj
Hozzávaló kipipálva
só, bors
Hozzávaló kipipálva
6 szál zöldspárga
Hozzávaló kipipálva
1 marék zsenge zöldborsó
Hozzávaló kipipálva
3 szál újhagyma
Hozzávaló kipipálva
2 marék bébispenót
Hozzávaló kipipálva
4 db retek
Hozzávaló kipipálva
½ csokor friss kapor

Az öntethez

Hozzávaló kipipálva
1 db citrom leve
Hozzávaló kipipálva
2 csapott tk magos mustár
Hozzávaló kipipálva
1 csipet porcukor
Hozzávaló kipipálva
4 ek olívaolaj
Hozzávaló kipipálva
1 tk almaecet
Hozzávaló kipipálva
Hozzávaló kipipálva
bors
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Zöldsaláta újburgonyával

A tavasz és a nyár egyenlő a grillezésekkel, kertipartikkal és piknikekkel. A finom húsok mellé pedig valamilyen szuper salátát érdemes készíteni. Ez az újburgonyás sali tökéletes kísérő, de még akár önmagában is nagyon nagyon finom. A receptben az újburgonya sütőben sül ropogósra, de ez prímán megoldható egy forró serpenyőben, vagy akár még a szabadtéri grillen is!
Kipróbáltam, jóóó lett!
7
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+

A salátához

Hozzávaló kipipálva
6 szem kisebb újburgonya
Hozzávaló kipipálva
olívaolaj
Hozzávaló kipipálva
só, bors
Hozzávaló kipipálva
6 szál zöldspárga
Hozzávaló kipipálva
1 marék zsenge zöldborsó
Hozzávaló kipipálva
3 szál újhagyma
Hozzávaló kipipálva
2 marék bébispenót
Hozzávaló kipipálva
4 db retek
Hozzávaló kipipálva
½ csokor friss kapor

Az öntethez

Hozzávaló kipipálva
1 db citrom leve
Hozzávaló kipipálva
2 csapott tk magos mustár
Hozzávaló kipipálva
1 csipet porcukor
Hozzávaló kipipálva
4 ek olívaolaj
Hozzávaló kipipálva
1 tk almaecet
Hozzávaló kipipálva
Hozzávaló kipipálva
bors
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

Az újburgonyát negyedeljük, majd kevés olajjal meglocsoljuk, sózzuk, borsozzuk és 200 fokos sütőbe toljuk kb. 20 percre, hogy szépen megpiruljanak! Közben a spárgák fás végét letörjük, a többi részét pedig kisebb darabokra vágjuk! Egy serpenyőben, kevés olajon pár percig pirítjuk őket, majd hozzádobjuk a zöldborsót is, amit szintén átpirítunk. Az öntet hozzávalóit összekeverjük. Egy tálba pakoljuk a bébispenótot, mehet hozzá a felkarikázott retek és újhagyma, majd a spárga, zöldborsó, és a kihűlt, pirult újburgonya. Megszórjuk frissen vágott kaporral és jól összeforgatjuk az öntettel.

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?