Hirdetés

Zöldsaláta újburgonyával

Hirdetés

Zöldsaláta újburgonyával

Hirdetés

A tavasz és a nyár egyenlő a grillezésekkel, kertipartikkal és piknikekkel. A finom húsok mellé pedig valamilyen szuper salátát érdemes készíteni. Ez az újburgonyás sali tökéletes kísérő, de még akár önmagában is nagyon nagyon finom. A receptben az újburgonya sütőben sül ropogósra, de ez prímán megoldható egy forró serpenyőben, vagy akár még a szabadtéri grillen is!

Hozzávalók (2 személyre):

A salátához:

  • 6 szem kisebb újburgonya
  • olívaolaj
  • só, bors
  • 6 szál zöldspárga
  • 1 marék zsenge zöldborsó
  • 3 szál újhagyma
  • 2 marék bébispenót
  • 4 db retek
  • fél csokor friss kapor

Az öntethez:

  • 1 citrom leve
  • 2 csapott tk magos mustár
  • 1 csipet porcukor
  • 4 ek olívaolaj
  • 1 tkl almaecet
  • bors

Az újburgonyát negyedeljük, majd kevés olajjal meglocsoljuk, sózzuk, borsozzuk és 200 fokos sütőbe toljuk kb. 20 percre, hogy szépen megpiruljanak! Közben a spárgák fás végét letörjük, a többi részét pedig kisebb darabokra vágjuk! Egy serpenyőben, kevés olajon pár percig pirítjuk őket, majd hozzádobjuk a zöldborsót is, amit szintén átpirítunk. Az öntet hozzávalóit összekeverjük. Egy tálba pakoljuk a bébispenótot, mehet hozzá a felkarikázott retek és újhagyma, majd a spárga, zöldborsó, és a kihűlt, pirult újburgonya. Megszórjuk frissen vágott kaporral és jól összeforgatjuk az öntettel.

Fotó: Szilágyi Nóri

 

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások