Hozzávalók
A salátához
- 6 szem kisebb újburgonya
- olívaolaj
- só, bors
- 6 szál zöldspárga
- 1 marék zsenge zöldborsó
- 3 szál újhagyma
- 2 marék bébispenót
- 4 db retek
- ½ csokor friss kapor
Az öntethez
- 1 db citrom leve
- 2 csapott tk magos mustár
- 1 csipet porcukor
- 4 ek olívaolaj
- 1 tk almaecet
- só
- bors
Hozzávalók
A salátához
- 6 szem kisebb újburgonya
- olívaolaj
- só, bors
- 6 szál zöldspárga
- 1 marék zsenge zöldborsó
- 3 szál újhagyma
- 2 marék bébispenót
- 4 db retek
- ½ csokor friss kapor
Az öntethez
- 1 db citrom leve
- 2 csapott tk magos mustár
- 1 csipet porcukor
- 4 ek olívaolaj
- 1 tk almaecet
- só
- bors
Az újburgonyát negyedeljük, majd kevés olajjal meglocsoljuk, sózzuk, borsozzuk és 200 fokos sütőbe toljuk kb. 20 percre, hogy szépen megpiruljanak! Közben a spárgák fás végét letörjük, a többi részét pedig kisebb darabokra vágjuk! Egy serpenyőben, kevés olajon pár percig pirítjuk őket, majd hozzádobjuk a zöldborsót is, amit szintén átpirítunk. Az öntet hozzávalóit összekeverjük. Egy tálba pakoljuk a bébispenótot, mehet hozzá a felkarikázott retek és újhagyma, majd a spárga, zöldborsó, és a kihűlt, pirult újburgonya. Megszórjuk frissen vágott kaporral és jól összeforgatjuk az öntettel.