Street Kitchen

Paradicsomos-mozzarelláscsicseriborsó-saláta

Paradicsomos-mozzarellás csicseriborsó-saláta

Hozzávalók
A dresszinghez
1 fej
fokhagyma
6 ek
olívaolaj
3 ek
fehérborecet
só, bors
A salátához
3 db
szívsaláta
(kb. 10 cm hosszúak)
200 g
színes koktélparadicsom
400 g
konzerv csicseriborsó
1 csomag
mozzarellagolyó
1 csokor
friss bazsalikom
só, bors
olívaolaj

Elkészítés

A fokhagymát megtisztítás nélkül elfelezzük, alufóliába csomagoljuk, és 200 fokos sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük. Ellenőrizzük le, mert minden fokhagyma másként sül, ha még nem puha, akkor tegyük vissza legalább 5 percre a sütőbe. Ha megsült, kinyomjuk a sült, krémes belsejét, és összekeverjük a dresszing hozzávalóival, majd hagyjuk kihűlni.

A saláták külső, nagyobb leveleit (kb. 8 db) leszedjük, mert ebbe fog jönni a töltelék. A megmaradt salátát felaprítjuk, és összekeverjük az elfelezett paradicsommal, a lecsepegtetett csicseriborsóval, a mozzarellagolyóval, az összetépkedett bazsalikommal, és beleforgatjuk a dresszinget. Mehet bele még egy csipet só és bors, megtöltjük vele a salátákat, és készen is vagyunk. Fontos, hogy csak tálalás előtt töltsük be a leveleket, nehogy összefonnyadjanak. Végül olívaolajjal meglocsolva tálaljuk.

  • Elkészítési idő: 40 perc
paradicsomos mozzarellás csicseriborsó saláta
Paradicsomos mozzarellás csicseriborsó saláta (Fotó: Street Kitchen)

Még több salátarecept a Street Kitchen oldaláról:

Citrusos avokádósaláta

Sült zöldséges superfood bowl

Mediterrán saláta krutonnal és mozzarellával

www.streetkitchen.hu

Az olaszok a tészta mellett nem utasítják el a jó kis salátákat sem, amit általában előételnek esznek. A plusz ízt most a krémes, édeskés, sült fokhagyma adja, amitől csodás lesz a dresszing.

Hozzávalók

4 főre
A dresszinghez
1 fej
fokhagyma
6 ek
olívaolaj
3 ek
fehérborecet
só, bors
A salátához
3 db
szívsaláta
(kb. 10 cm hosszúak)
200 g
színes koktélparadicsom
400 g
konzerv csicseriborsó
1 csomag
mozzarellagolyó
1 csokor
friss bazsalikom
só, bors
olívaolaj

A fokhagymát megtisztítás nélkül elfelezzük, alufóliába csomagoljuk, és 200 fokos sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük. Ellenőrizzük le, mert minden fokhagyma másként sül, ha még nem puha, akkor tegyük vissza legalább 5 percre a sütőbe. Ha megsült, kinyomjuk a sült, krémes belsejét, és összekeverjük a dresszing hozzávalóival, majd hagyjuk kihűlni.

A saláták külső, nagyobb leveleit (kb. 8 db) leszedjük, mert ebbe fog jönni a töltelék. A megmaradt salátát felaprítjuk, és összekeverjük az elfelezett paradicsommal, a lecsepegtetett csicseriborsóval, a mozzarellagolyóval, az összetépkedett bazsalikommal, és beleforgatjuk a dresszinget. Mehet bele még egy csipet só és bors, megtöltjük vele a salátákat, és készen is vagyunk. Fontos, hogy csak tálalás előtt töltsük be a leveleket, nehogy összefonnyadjanak. Végül olívaolajjal meglocsolva tálaljuk.

  • Elkészítési idő: 40 perc
paradicsomos mozzarellás csicseriborsó saláta
Paradicsomos mozzarellás csicseriborsó saláta (Fotó: Street Kitchen)

Még több salátarecept a Street Kitchen oldaláról:

Citrusos avokádósaláta

Sült zöldséges superfood bowl

Mediterrán saláta krutonnal és mozzarellával

Ha tetszett a Paradicsomos-mozzarellás csicseriborsó-saláta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept