Hozzávalók
A salátához
- 3 db szívsaláta
- 1 db pink grapefruit (tisztítva kb. 300g)
- 0.25 db pomelo (tisztítva kb. 150 g)
- ½ db kígyóuborka (kb. 200 g)
- 1 fej lila hagyma (kb. 130 g)
- 2 db paradicsom (kb. 250 g)
- 2 db érett avokádó (kb. 200 g tisztítva)
- 150 g feta sajt
- 1 marék kruton
- ½ csokor petrezselyem
Az öntethez
- 200 ml narancslé
- 1 mk mustár
- 200 ml olaj
- 1 csipet só
- ½ db lime leve
Hozzávalók
A salátához
- 3 db szívsaláta
- 1 db pink grapefruit (tisztítva kb. 300g)
- 0.25 db pomelo (tisztítva kb. 150 g)
- ½ db kígyóuborka (kb. 200 g)
- 1 fej lila hagyma (kb. 130 g)
- 2 db paradicsom (kb. 250 g)
- 2 db érett avokádó (kb. 200 g tisztítva)
- 150 g feta sajt
- 1 marék kruton
- ½ csokor petrezselyem
Az öntethez
- 200 ml narancslé
- 1 mk mustár
- 200 ml olaj
- 1 csipet só
- ½ db lime leve
Ennek a citrusos avokádósalátának az elkészítése nem igényel sok időt. A szívsalátát kisebb-nagyobb darabokra tépkedjük, és egy keverőtálba tesszük. A grapefruitot és a pomelót is kifilézzük. Ez azt jelenti, hogy úgy pucoljuk meg, hogy még hártya se maradjon a szeleteken, csakis a gyümölcshús, majd ezt is a tálba tesszük.
Hozzáadjuk a kb. 1,5 cm-es darabokra vágott uborkát, a vékony szeletekre vágott lilahagymát, a szintén 1,5 cm-es darabokra vágott paradicsomot és a szeletekre vágott avokádót, majd az egészet átkeverjük. A saláta tetejére morzsoljuk a feta sajtot, megszórjuk a krutonnal, és friss, tépett petrezselyemlevéllel díszítjük.
Az öntethez egy turmixgépbe tesszük a narancslevet, a mustárt, majd elindítjuk a gépet, és vékony sugárban hozzácsorgatjuk az olajat. Sózzuk, és belefacsarjuk a lime levét, majd ezzel az öntettel locsoljuk meg a salátát.
Elkészítési idő: 20 perc
Ha tetszett a citrusos avokádósaláta receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!