Hozzávalók
A savanyított káposztához
- 150 g lila káposzta
- 100 ml almaecet
- 1 ek méz
- só, bors
A sült zöldségekhez
- 2 kápia paprika
- 2 kisebb cékla
A köleshez
- 100 g köles
- 2 ek olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma
- só, bors
- ½ tk füstölt pirospaprika
A fokhagymás tejfölhöz
- 4 ek tejföl
- 1 gerezd fokhagyma, összezúzva
- só, bors
A tálaláshoz
- 2 tojás
- kis csokor petrezselyem
Hozzávalók
A savanyított káposztához
- 150 g lila káposzta
- 100 ml almaecet
- 1 ek méz
- só, bors
A sült zöldségekhez
- 2 kápia paprika
- 2 kisebb cékla
A köleshez
- 100 g köles
- 2 ek olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma
- só, bors
- ½ tk füstölt pirospaprika
A fokhagymás tejfölhöz
- 4 ek tejföl
- 1 gerezd fokhagyma, összezúzva
- só, bors
A tálaláshoz
- 2 tojás
- kis csokor petrezselyem
A savanyított káposztához összekeverjük az ecetet és a mézet, sózzuk, borsozzuk, beletesszük a felszeletelt lila káposztát, és minimum 30 percig hagyjuk állni benne.
A kápia paprikákat és az alufóliába csomagolt céklákat egy tepsire rakjuk, és 220 fokra előmelegített sütőbe toljuk. Amikor a paprikák héja megégett, egy tálba szedjük őket, és lefedjük. A céklákat összesen 1 órát sütjük, utána hagyjuk kihűlni.
Mindkettőnek lehúzzuk a héját, majd a céklákat kis darabokra vágjuk, a paprikákat pedig rusztikusan összetépkedjük.
A kölest bő sós vízben puhára főzzük, és leszűrjük. Az olívaolajon üvegesre pároljuk a vöröshagymát, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a füstölt pirospaprikával, végül belekeverjük a kölest.
A fokhagymás tejföl hozzávalóit összekeverjük egy tálban. A tojást közben 8 perc alatt megfőzzük, majd megpucoljuk és félbevágjuk.
Utolsó lépésként az elemeket szépen két tányérra pakoljuk, majd megszórjuk aprított petrezselyemmel.
Ha tetszett a Sült zöldséges superfood bowl receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!