Saláták

Ropogószellersaláta

Ropogós zellersaláta

Hozzávalók
300 g
zellerszár
0.5 db
piros kaliforniai paprika
0.5 tk
1 tk
kristálycukor
2 ek
olívaolaj
3 gerezd
fokhagyma
2 ek
pirított földimogyoró

Elkészítés

A ropogós zellersaláta első lépéseként a zellerszár külső részét zöldséghámozóval vékonyan meghámozzuk, hogy ne legyen rágós, majd srégen, mélyen beirdaljuk, és hosszában 5 cm-es darabokra vágjuk. Ezután hosszában vékony csíkokra vágjuk a beirdalt zellerdarabokat. Egy tál hideg vízbe áztatjuk és hagyjuk, hogy a zellercsíkok felkunkorodjanak.

Időközben a kaliforniai paprikát is vékony csíkokra vágjuk, és a zellerhez adjuk. Egy keverőtálban összekeverjük a sót, a cukrot és az olívaolajat. Egy fokhagymanyomóval belenyomjuk a szószba a fokhagymát is. A földimogyorót egy frissen tartó tasakba tesszük, és egy sodrófával felaprítjuk.

Jöhet is az összeállítás: a szépen felkunkorodott zellert és paprikát leszűrjük, egy nagy salátástálba tesszük, majd összekeverjük az aprított mogyoróval és a salátaöntettel. Hidegen tálalva, azonnal fogyaszthatjuk.

ropogos-zellersalata
Ropogós zellersaláta (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 15 perc

Még több recept zellerből:

Zöldfűszeres paradicsomleves

Rozé kacsamell gránátalmás gerslisalátával

Paradicsomos-mozzarellás saláta

www.streetkitchen.hu

A zeller egyre népszerűbb snack, de kaliforniai paprikával és földimogyoróval keverve könnyed saláta készíthető belőle. Kicsit több idő így előkészíteni a zellert, de megérni, hiszen nagyon mutatós lesz.

Hozzávalók

2 főre
300 g
zellerszár
0.5 db
piros kaliforniai paprika
0.5 tk
1 tk
kristálycukor
2 ek
olívaolaj
3 gerezd
fokhagyma
2 ek
pirított földimogyoró

A ropogós zellersaláta első lépéseként a zellerszár külső részét zöldséghámozóval vékonyan meghámozzuk, hogy ne legyen rágós, majd srégen, mélyen beirdaljuk, és hosszában 5 cm-es darabokra vágjuk. Ezután hosszában vékony csíkokra vágjuk a beirdalt zellerdarabokat. Egy tál hideg vízbe áztatjuk és hagyjuk, hogy a zellercsíkok felkunkorodjanak.

Időközben a kaliforniai paprikát is vékony csíkokra vágjuk, és a zellerhez adjuk. Egy keverőtálban összekeverjük a sót, a cukrot és az olívaolajat. Egy fokhagymanyomóval belenyomjuk a szószba a fokhagymát is. A földimogyorót egy frissen tartó tasakba tesszük, és egy sodrófával felaprítjuk.

Jöhet is az összeállítás: a szépen felkunkorodott zellert és paprikát leszűrjük, egy nagy salátástálba tesszük, majd összekeverjük az aprított mogyoróval és a salátaöntettel. Hidegen tálalva, azonnal fogyaszthatjuk.

ropogos-zellersalata
Ropogós zellersaláta (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 15 perc

Még több recept zellerből:

Zöldfűszeres paradicsomleves

Rozé kacsamell gránátalmás gerslisalátával

Paradicsomos-mozzarellás saláta

Ha tetszett a Ropogós zellersaláta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept