Vegán
Hozzávalók
A leveshez
- 150 g vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 80 g szárzeller
- 100 g zellergumó
- 4 ek olívaolaj
- 4 konzerv darabolt paradicsom (400 g-os kiszerelés)
- 1.2 l zöldségalaplé
- só, bors
- édesítőszer ízlés szerint
- 2 szál rozmaring
- 1 csokor kakukkfű
- 1 csokor bazsalikom
- 1 csokor petrezselyem
A marinált szárzellerhez
- 200 g szárzeller
- 2 ek olívaolaj
- só, bors
- ½ db citrom
- 1 csokor snidling
- 2 tk rózsabors
- 2 csipet chipotlepehely
Hozzávalók
A leveshez
- 150 g vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 80 g szárzeller
- 100 g zellergumó
- 4 ek olívaolaj
- 4 konzerv darabolt paradicsom (400 g-os kiszerelés)
- 1.2 l zöldségalaplé
- só, bors
- édesítőszer ízlés szerint
- 2 szál rozmaring
- 1 csokor kakukkfű
- 1 csokor bazsalikom
- 1 csokor petrezselyem
A marinált szárzellerhez
- 200 g szárzeller
- 2 ek olívaolaj
- só, bors
- ½ db citrom
- 1 csokor snidling
- 2 tk rózsabors
- 2 csipet chipotlepehely
A zöldfűszeres paradicsomleves első lépéseként a kis darabokra vágott hagymát, fokhagymát, szárzellert és zellergumót 5-6 perc alatt megpirítjuk egy fazékban az olívaolajon. Ezt követően felöntjük a paradicsommal és az alaplével. Amikor puhára főtt a zöldség, egy botmixerrel vagy turmixgéppel krémesre zúzzuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk az édesítőszert, majd forrás után jöhetnek bele a finomra vágott zöldfűszerek.
A marinált szárzellerhez forrásban lévő, sós vízben 1-2 perc alatt blansírozzuk a kb. fél cm vastagra vágott szárzellert, majd jeges vízben frissítjük. Leszűrjük, és meglocsoljuk az olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk. Ráreszeljük a citrom héját, ráfacsarjuk a levét, megszórjuk a finomra vágott snidlinggel, valamint tört rózsaborssal és chipotlepehellyel, és tálaljuk.
- Elkészítési idő: 45 perc
Ha tetszett a zöldfűszeres paradicsomleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!
Egy laktató, de fitt leves tökéletes vacsora vagy ebéd. Ha diétáztok, akkor sem kell lemondani a kétfogásos étkezésekről, ugyanis szuper leveseket is találhattok az oldalon. Jöjjön is néhány szuper recept:
Balzsamecetes céklakrémleves dióval
Almás zellerkrémleves sokmagvas-gyömbéres sült zellerkockákkal
BECSÜLT TÁPÉRTÉK
Becsült tápérték egy főre:
Fehérje: 1 g
Szénhidrát: 6 g
Zsír: 5 g
Kalória: 78 kcal
Becsült tápérték összesen:
Fehérje: 3.26 g
Szénhidrát: 35.9 g
Zsír: 32.45 g
Kalória: 468.99 kcal