Saláták

Vietnamicsirkesaláta

Vietnami csirkesaláta

Hozzávalók
500 g
csirkemell
2 ek
olívaolaj
3 ek
szójaszósz
200 g
lilakáposzta
1 db
nagy sárgarépa
0.5 db
kígyóuborka
1 kis marék
fodros kel
0.5 db
piros kaliforniai paprika
0.5 db
sárga kaliforniai paprika
1 csokor
friss koriander
1 db
chilipaprika
3 szál
újhagyma
1 ek
fekete szezámmag
2 ek
pörkölt mogyoró
A dresszinghez
4 ek
mogyoróvaj
2 ek
szójaszósz
1 ek
szezámolaj
2 tk
méz
1 db
lime leve
2 cm-es
gyömbér
4 gerezd
fokhagyma
100 ml
langyos víz

Elkészítés
A csirkemellet felszeleteljük, bekenjük az olívaolajjal és szójaszószósszal és közepes hőmérsékleten készre sütjük, majd hagyjuk állni, amíg a sali elkészül.A dresszinghez a mogyoróvajat és a lime levét alaposan kikeverjük, majd hozzáadjuk a szezámolajat, mézet, szójaszószt, belereszeljük a fokhagymát és gyömbért, majd a vízzel fokozatosan mártás állagúra húzzuk fel. A salihoz a káposztát, répát, paprikát, chilit, koriandert, uborkát tetszőlegesen felszeleteljük és egy nagy keverőtálba tesszük. Ráöntjük a dresszinget, beletesszük a felvágott csirkét. Szezámmaggal és tört mogyoróval megszórva tálaljuk.

www.streetkitchen.hu

El sem tudnánk képzelni most ennél színesebb, ropogósabb salit. :D Imádjuk a mogyoróvajat, ami a dresszing alapja, szóval biztos, hogy nagyon rá lehet függni, attól FÜGGetlenül, hogy egy salátáról beszélünk! :P

Hozzávalók

2 főre
500 g
csirkemell
2 ek
olívaolaj
3 ek
szójaszósz
200 g
lilakáposzta
1 db
nagy sárgarépa
0.5 db
kígyóuborka
1 kis marék
fodros kel
0.5 db
piros kaliforniai paprika
0.5 db
sárga kaliforniai paprika
1 csokor
friss koriander
1 db
chilipaprika
3 szál
újhagyma
1 ek
fekete szezámmag
2 ek
pörkölt mogyoró
A dresszinghez
4 ek
mogyoróvaj
2 ek
szójaszósz
1 ek
szezámolaj
2 tk
méz
1 db
lime leve
2 cm-es
gyömbér
4 gerezd
fokhagyma
100 ml
langyos víz
A csirkemellet felszeleteljük, bekenjük az olívaolajjal és szójaszószósszal és közepes hőmérsékleten készre sütjük, majd hagyjuk állni, amíg a sali elkészül.A dresszinghez a mogyoróvajat és a lime levét alaposan kikeverjük, majd hozzáadjuk a szezámolajat, mézet, szójaszószt, belereszeljük a fokhagymát és gyömbért, majd a vízzel fokozatosan mártás állagúra húzzuk fel. A salihoz a káposztát, répát, paprikát, chilit, koriandert, uborkát tetszőlegesen felszeleteljük és egy nagy keverőtálba tesszük. Ráöntjük a dresszinget, beletesszük a felvágott csirkét. Szezámmaggal és tört mogyoróval megszórva tálaljuk.

Ha tetszett a Vietnami csirkesaláta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept