Tészták

10percescsicseriborsóspasta

10 perces csicseriborsós pasta

Hozzávalók
50 g
vaj
500 g
tagliatelle (legjobb a házi)
1 csomag
bébispenót
3 gerezd
fokhagyma
300 - 400 g
csicseriborsó (konzerv)
1 db
citrom
2 ek
méz
só, bors
1 csokor
petrezselyem

Elkészítés
Ha szárított csicseriborsót használunk, akkor először legalább egy éjszakára beáztatjuk és utána puhára főzzük, ha azonban  konzerv csicseriborsónk van, akkor a főzés azonnal kezdődhet.
Feltesszük a tészta főzővizét. Míg azt várjuk, hogy a víz felforrjon, elkészítjük a mártást. Alaposan átmossuk a spenótleveleket, és leöblítjük a csicseriborsót. Hideg vajat teszünk egy meleg serpenyőbe. Beledobjuk a spenótleveleket, megvárjuk, míg egy kissé összeesnek, majd mehet bele az apróra vágott fokhagyma. Hagyjuk, hogy szépen megpuhuljon, de semmiképpen ne barnuljon meg. Ha ez megvan, rávetjük a csicseriborsót. Néhány perc alatt összefőzzük, majd levesszük a tűzről.
Hozzáadjuk fél citrom kifacsart levét és a mézet, sózzuk, borsozzuk. Ne féljetek bátran használni a sót és a borsot, nem fog ártani a tésztának! Az al dentére főtt tésztát a főzővízből egyenesen a serpenyőbe szedjük egy csipesz segítségével, majd összekeverjük a mártással. Tálalásnál kevés reszelt citromhéjjal és apróra vágott petrezselyemmel turbózzuk még fel.Bon appétit!

www.streetkitchen.hu

Csicseriborsó és tészta? Nem egy megszokott páros, főleg nem citrommal és mézzel, ennek ellenére a végeredmény mégis egy laza, nagyon menő és, nem utolsósorban, brutál finom cucc! Erősen ajánlott kategória!

Hozzávalók

4 főre
50 g
vaj
500 g
tagliatelle (legjobb a házi)
1 csomag
bébispenót
3 gerezd
fokhagyma
300 - 400 g
csicseriborsó (konzerv)
1 db
citrom
2 ek
méz
só, bors
1 csokor
petrezselyem
Ha szárított csicseriborsót használunk, akkor először legalább egy éjszakára beáztatjuk és utána puhára főzzük, ha azonban  konzerv csicseriborsónk van, akkor a főzés azonnal kezdődhet.
Feltesszük a tészta főzővizét. Míg azt várjuk, hogy a víz felforrjon, elkészítjük a mártást. Alaposan átmossuk a spenótleveleket, és leöblítjük a csicseriborsót. Hideg vajat teszünk egy meleg serpenyőbe. Beledobjuk a spenótleveleket, megvárjuk, míg egy kissé összeesnek, majd mehet bele az apróra vágott fokhagyma. Hagyjuk, hogy szépen megpuhuljon, de semmiképpen ne barnuljon meg. Ha ez megvan, rávetjük a csicseriborsót. Néhány perc alatt összefőzzük, majd levesszük a tűzről.
Hozzáadjuk fél citrom kifacsart levét és a mézet, sózzuk, borsozzuk. Ne féljetek bátran használni a sót és a borsot, nem fog ártani a tésztának! Az al dentére főtt tésztát a főzővízből egyenesen a serpenyőbe szedjük egy csipesz segítségével, majd összekeverjük a mártással. Tálalásnál kevés reszelt citromhéjjal és apróra vágott petrezselyemmel turbózzuk még fel.Bon appétit!

Ha tetszett a 10 perces csicseriborsós pasta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Tésztapárosító infografika - Gyermelyi

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept