Street Kitchen

Aszaltparadicsomos-fetáspadlizsánkrém

Aszalt paradicsomos-fetás padlizsánkrém

Hozzávalók
500 g
padlizsán
2 - 3 gerezd
fokhagyma
20 g
light majonéz
só, bors
50 g
feta
20 g
lila hagyma
0.5 csokor
snidling
40 g
aszalt paradicsom
1 csomag
szénhidrátcsökkentett kenyér

Elkészítés

Az aszalt paradicsomos-fetás padlizsánkrémhez a padlizsánt hosszában félbevágjuk, beleszúrjuk a fokhagymagerezdeket, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 50 perc alatt megsütjük. Kikaparjuk a belsejét, majd hozzáadjuk a majonézt, sózzuk, borsozzuk, és egy botmixerrel krémesre zúzzuk. A fetát összemorzsoljuk, a lila hagymát nagyon finomra, a snidlinget finomra, az aszalt paradicsomot pedig apró kockákra vágjuk, és alaposan elkeverjük a padlizsánkrémmel. Szénhidrátcsökkentett kenyérrel fogyasztjuk.

aszalt-paradicsomos-fetas-padlizsankrem
Aszalt paradicsomos-fetás padlizsánkrém (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 1 óra

Padlizsánt természetesen nemcsak krémként, hanem tésztákban, húsos kajákban is fel lehet használni. Ha nem hiszed, akkor mutatjuk:

Krémes sült padlizsános tészta

Padlizsános húsgombócok paradicsomszószban

Muszaka-burger

www.streetkitchen.hu

Nem is kell jobb kence reggelire, mint a padlizsánkrém, szénhidrátcsökkentett kenyérrel vagy pufirizzsel ráadásul reggelire vagy akár uzsonnára is kiváló választás.

Hozzávalók

4 főre
500 g
padlizsán
2 - 3 gerezd
fokhagyma
20 g
light majonéz
só, bors
50 g
feta
20 g
lila hagyma
0.5 csokor
snidling
40 g
aszalt paradicsom
1 csomag
szénhidrátcsökkentett kenyér

Az aszalt paradicsomos-fetás padlizsánkrémhez a padlizsánt hosszában félbevágjuk, beleszúrjuk a fokhagymagerezdeket, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 50 perc alatt megsütjük. Kikaparjuk a belsejét, majd hozzáadjuk a majonézt, sózzuk, borsozzuk, és egy botmixerrel krémesre zúzzuk. A fetát összemorzsoljuk, a lila hagymát nagyon finomra, a snidlinget finomra, az aszalt paradicsomot pedig apró kockákra vágjuk, és alaposan elkeverjük a padlizsánkrémmel. Szénhidrátcsökkentett kenyérrel fogyasztjuk.

aszalt-paradicsomos-fetas-padlizsankrem
Aszalt paradicsomos-fetás padlizsánkrém (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 1 óra

Padlizsánt természetesen nemcsak krémként, hanem tésztákban, húsos kajákban is fel lehet használni. Ha nem hiszed, akkor mutatjuk:

Krémes sült padlizsános tészta

Padlizsános húsgombócok paradicsomszószban

Muszaka-burger

Ha tetszett az Aszalt paradicsomos-fetás padlizsánkrém receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept