Hirdetés
Bespájzolva

Padlizsános húsgombócok paradicsomszószban

Hozzávalók

6
személyre
+

A gombócokhoz

2 db nagyobb padlizsán
3 ek olívaolaj
1 fej kisebb vöröshagyma
3 - 4 gerezd fokhagyma
500 g darált sertés- vagy marhahús
2 db tojás
1 púpozott tk fűszerpaprika
1 csapott ek só
1 púpozott mk bors
4 - 6 ek zsemlemorzsa

A  paradicsomszószhoz

3 ek olívaolaj
1 fej nagyobb vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 üveg  passzírozott paradicsom (passata 700 g)
1 púpozott mk oregano
1 púpozott mk kakukkfű
1 csapott ek só
1 csapott ek cukor
1 csokor friss bazsalikom
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Padlizsános húsgombócok paradicsomszószban

Biztos, hogy tudjátok rólunk, hogy élünk-halunk az olasz konyháért (is). Így nem akartunk titeket egy igazi autentikus, paradicsomos húsgombóc nélkül hagyni. Annyi csavart azért beletettünk, hogy megbolondítottuk egy kevés padlizsánnal. 
Kipróbáltam, jóóó lett!
12
Hirdetés

Hozzávalók

6
személyre
+

A gombócokhoz

2 db nagyobb padlizsán
3 ek olívaolaj
1 fej kisebb vöröshagyma
3 - 4 gerezd fokhagyma
500 g darált sertés- vagy marhahús
2 db tojás
1 púpozott tk fűszerpaprika
1 csapott ek só
1 púpozott mk bors
4 - 6 ek zsemlemorzsa

A  paradicsomszószhoz

3 ek olívaolaj
1 fej nagyobb vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 üveg  passzírozott paradicsom (passata 700 g)
1 púpozott mk oregano
1 púpozott mk kakukkfű
1 csapott ek só
1 csapott ek cukor
1 csokor friss bazsalikom
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A padlizsánokat egészben 180 C-ra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük. 3 ek. olívaolajon üvegesre pirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, zúzott fokhagymát és hozzákeverjük a sült padlizsán héjából kikapart húsát, amit egy burgonyatörővel jól pépesítünk és lassú tűzön addig sütjük amíg a folyadéktartalma el nem párolog, majd félrerakjuk. Amikor kihűlt a padlizsán, hozzáadjuk a darálthúst, a tojást és a fűszereket, és annyi zsemlemorzsát, hogy formázható masszát kapjunk. Keverjük össze és tegyük hűtőbe.

paradicsomos húsgombóc
Fotó: Puskás Nóri

A paradicsomszószhoz  olívaolajon megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, fokhagymát, hozzáöntjük a passzírozott paradicsomot, fűszerezzük a szárított fűszerekkel, sóval, belevágjuk a bazslikom szárát és hozzáadjuk a cukrot. A szószt felforraljuk, pár percig hagyjuk magasabb lángon, majd ha összeforrt hozzáadjuk a vágott bazsalikomleveleket.
A darálthúsos masszából diónyi méretű gombócokat formázunk és 180 C-ra előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt megsütjük őket. A megsült húsgombócokat  óvatosan összekeverjük a paradicsomszósszal. Spagettin vagy penne tésztán tálaljuk.

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások