Szendvics

Ázsiaihangulatústeakszendvics

Ázsiai hangulatú steakszendvics

Hozzávalók
A zöldségekhez
2 szál
újhagyma
1 db
póréhagyma
0.5 szál
sárgarépa
(200 g/szál)
1 db
kígyóuborka
(200 g/db)
2 db
pak choi
100 g
mungóbabcsíra
2 db
chili
1 csokor
koriander
2 db
lime leve
só, bors
100 ml
mirin
10 gerezd
fokhagyma
500 ml
jeges víz
A húshoz
1 db
sertésszűz
(500 g/db)
400 g
pulykamell
4 ek
sriracha szósz
só, bors
30 ml
pirítottszezám-olaj
60 ml
mogyoróolaj
Az összeállításhoz
6 db
lepénykenyér
100 g
majonéz
30 g
vaj

Elkészítés

Az ázsiai hangulatú steakszendvics elkészítését a zöldségekkel kezdjük. Az újhagymát, a póréhagymát, a répát, az uborkát és a pak choit vékony csíkokra vágjuk és egy nagy keverőtálba tesszük a babcsírával együtt. A chiliket kimagozzuk, felcsíkozzuk és a zöldségekhez adjuk. 

Egy külön tálban kikeverjük az apróra vágott koriandert a lime levével. Borsozzuk, hozzáadjuk a mirint és a zúzott fokhagymát, felöntjük a vízzel és megsózzuk. Az így kapott pácot az előkészített zöldségekre öntjük, összeforgatjuk és az egészet hűtőbe rakjuk pihenni.

A megtisztított sertésszüzet hosszában több helyen bevágjuk, hogy egy 2-3 cm vastag szeletet kapjunk. A pulykamellet is hasonló technikával megnyitjuk. Mindkét húst sózzuk, borsozzuk és bekenjük srirachával. Az egyik oldalukat bekenjük szezámolajjal, a másikat pedig a mogyoróolaj felével. A húsokat parázs felett többször megforgatva kb. 20 perc alatt készre sütjük, ha szükséges, közben a maradék mogyoróolajjal locsolgatjuk még. 

Az összeállításhoz a lepénykenyeret kettévágjuk és megpirítjuk a grillen. Megvajazzuk és megkenjük majonézzel. Megpakoljuk a felszeletelt húsokkal és a pácolt zöldségekkel, majd lezárjuk a lepények tetejével. 

azsiai-hangulatu-steakszendvics-2
Ázsiai hangulatú steakszendvics (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 1 óra

Még több izgalmas szendvics a grillről:

Csípős majonézes coleslaw-s grillezett szendvics

Grillsajtos szendvics almás coleslaw salátával

Grillezett padlizsános szendvics kecskesajttal

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Még élénken élnek bennem az ázsiai utazások emlékei, ezért a nyári grillezések alkalmával is igyekszem megidézni az ott kóstolt ízeket. Így született meg ez a steakszendvics is, amibe rögtön kétféle húst is csempésztem.

Hozzávalók

6 főre
A zöldségekhez
2 szál
újhagyma
1 db
póréhagyma
0.5 szál
sárgarépa
(200 g/szál)
1 db
kígyóuborka
(200 g/db)
2 db
pak choi
100 g
mungóbabcsíra
2 db
chili
1 csokor
koriander
2 db
lime leve
só, bors
100 ml
mirin
10 gerezd
fokhagyma
500 ml
jeges víz
A húshoz
1 db
sertésszűz
(500 g/db)
400 g
pulykamell
4 ek
sriracha szósz
só, bors
30 ml
pirítottszezám-olaj
60 ml
mogyoróolaj
Az összeállításhoz
6 db
lepénykenyér
100 g
majonéz
30 g
vaj

Az ázsiai hangulatú steakszendvics elkészítését a zöldségekkel kezdjük. Az újhagymát, a póréhagymát, a répát, az uborkát és a pak choit vékony csíkokra vágjuk és egy nagy keverőtálba tesszük a babcsírával együtt. A chiliket kimagozzuk, felcsíkozzuk és a zöldségekhez adjuk. 

Egy külön tálban kikeverjük az apróra vágott koriandert a lime levével. Borsozzuk, hozzáadjuk a mirint és a zúzott fokhagymát, felöntjük a vízzel és megsózzuk. Az így kapott pácot az előkészített zöldségekre öntjük, összeforgatjuk és az egészet hűtőbe rakjuk pihenni.

A megtisztított sertésszüzet hosszában több helyen bevágjuk, hogy egy 2-3 cm vastag szeletet kapjunk. A pulykamellet is hasonló technikával megnyitjuk. Mindkét húst sózzuk, borsozzuk és bekenjük srirachával. Az egyik oldalukat bekenjük szezámolajjal, a másikat pedig a mogyoróolaj felével. A húsokat parázs felett többször megforgatva kb. 20 perc alatt készre sütjük, ha szükséges, közben a maradék mogyoróolajjal locsolgatjuk még. 

Az összeállításhoz a lepénykenyeret kettévágjuk és megpirítjuk a grillen. Megvajazzuk és megkenjük majonézzel. Megpakoljuk a felszeletelt húsokkal és a pácolt zöldségekkel, majd lezárjuk a lepények tetejével. 

azsiai-hangulatu-steakszendvics-2
Ázsiai hangulatú steakszendvics (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 1 óra

Még több izgalmas szendvics a grillről:

Csípős majonézes coleslaw-s grillezett szendvics

Grillsajtos szendvics almás coleslaw salátával

Grillezett padlizsános szendvics kecskesajttal

Ha tetszett az Ázsiai hangulatú steakszendvics receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept