Hozzávalók
Az almás káposztasalátához
- 100 g lila káposzta
- 100 g fehér káposzta
- 2 csipet só
- 2 szál újhagyma
- ½ szál sárgarépa (kb. 100 g/szál)
- 1 db zöld alma (kb. 200 g egészben/db)
- 200 g tejföl
- 100 g majonéz
- 15 g mustár
- 2 tk porcukor
A grillezett sajthoz
- 2 ek olaj
- 300 g grillezni való sajt
Az összeállításhoz
- 1 db bagett (kb. 250 g/db)
- 50 g rukkola
Hozzávalók
Az almás káposztasalátához
- 100 g lila káposzta
- 100 g fehér káposzta
- 2 csipet só
- 2 szál újhagyma
- ½ szál sárgarépa (kb. 100 g/szál)
- 1 db zöld alma (kb. 200 g egészben/db)
- 200 g tejföl
- 100 g majonéz
- 15 g mustár
- 2 tk porcukor
A grillezett sajthoz
- 2 ek olaj
- 300 g grillezni való sajt
Az összeállításhoz
- 1 db bagett (kb. 250 g/db)
- 50 g rukkola
A grillsajtos szendvics köretéhez a káposztákat minél vékonyabban felszeleteljük, és egy tálba tesszük, majd sózzuk, elkeverjük, és 20 percre félretesszük.
Az újhagymát felkarikázzuk, a répát kis lyukú reszelőn lereszeljük, az almát megpucoljuk, és kb. 0,5×0,5 cm-es kockákra vágjuk. A tejfölt kikeverjük a majonézzel, a mustárral és a porcukorral, majd hozzákeverjük a répát, az almát és az újhagymát. A káposztát kinyomkodjuk, majd alaposan átmossuk. Ismét erősen kinyomkodjuk, hogy minél több nedvesség távozzon belőle, majd a majonézes keverékhez adjuk ezt is. Ha szükséges, sózzuk.
A sajtot a csomagoláson feltüntetett módon egy grillseprenyőben meggrillezzük. Közepesen erős lángon felforrósítjuk az olajat, és oldalanként kb. 1 percig sütjük a sajtot.
A bagettet kettévágjuk, kicsit megpirítjuk, az alját megpakoljuk a salátával, rátesszük a sajtokat, majd a rukkolát, végül ráhelyezzük a bagett másik felét is.
- előkészítési idő: 30 perc
- sütési idő: kb. 10 perc
- összesen kb. 40 perc
Ha tetszett a grillsajtos szendvics almás coleslaw salátával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!