Az ázsiai karfiolsteakhez első lépésként a karfiolból vágunk 2 nagy szeletet úgy, hogy a rózsái ne essenek szét. Így a keresztmetszete egy fa lombkoronájára fog hasonlítani leginkább. (A leeső részeket tegyétek félre vagy fagyasszátok le egy leveshez, raguhoz.) Egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük őket, lekenjük a szezámolajjal, és 200 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.
Egy kisebb tálban kikeverjük a páclevet: a szójaszószt, a reszelt gyömbért, a fűszerkeveréket és az édes chiliszószt összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, alaposan beleecseteljük a karfiolszeletekbe és visszatesszük a sütőbe még 5 percre.
A sült burgonyához a megpucolt krumpliból 0,5 cm vastag hasábokat vágunk és beáztatjuk jeges vízbe 30 percre. Minél tovább ázik, annál ropogósabb lesz a burgonya, mivel kiáztatjuk belőle a keményítőt.
Egy lábosba bő olajat öntünk és 180 fokra melegítjük. A burgonyát leszűrjük és egy konyharuhára borítjuk, hogy az összes nedvességet leitassuk róla. Ezek után mehet is az olajba, hogy aranyló színűre és ropogósra süssük. Szűrőkanállal kiemeljük, egy keverőtálba tesszük és megszórjuk a fűszerkeverékkel.

- Elkészítési idő: 30 perc
- Sütési idő: 30 perc