Hozzávalók
- 4 ek étolaj
- 500 g füstölt tofu
- 4 cm friss gyömbér
- 4 gerezd fokhagyma
- 50 ml szójaszósz
- 3 ek rizsszirup
- 4 ek szezámolaj
- 2 ek csípős paszta
- 400 g fagyasztott zöldbab
- 2 ek szezámmag
- 3 szál újhagyma
A tálaláshoz:
- 400 g főtt rizs
- 1 ek fekete szezámmag
Tofus-zöldbabos stir fry
Hozzávalók
- 4 ek étolaj
- 500 g füstölt tofu
- 4 cm friss gyömbér
- 4 gerezd fokhagyma
- 50 ml szójaszósz
- 3 ek rizsszirup
- 4 ek szezámolaj
- 2 ek csípős paszta
- 400 g fagyasztott zöldbab
- 2 ek szezámmag
- 3 szál újhagyma
A tálaláshoz:
- 400 g főtt rizs
- 1 ek fekete szezámmag
A tofus-zöldbabos stir fry igazi vegán comfort food! Az elkészítés első lépéseként egy wokban felmelegítjük az olajat, majd rádobjuk a 1,5 cm-es kockára vágott tofut, és alaposan lepirítjuk. Mehet rá a reszelt gyömbér és a szeletelt fokhagyma, és tovább pirítjuk. Meglocsoljuk szójaszósszal, rizssziruppal, szezámolajjal, rárakjuk a csípős pasztát, az egészet összeforgatjuk, majd hozzádobjuk a fagyasztott zöldbabot is, amivel még 5-6 percet pirítjuk. Ezután megszórjuk a szezámmaggal, valamint a felkarikázott újhagymával, és főtt rizzsel tálaljuk.
Simán megállja a helyét maradékmentő kajaként is, ha épp találtatok otthon egy zacskó mirelit zöldbabot és hirtelen nem tudjátok, mihez kezdjetek vele. De egyéb zöldségekkel, sőt akár egy kis csirkemellel is felturbózhatjátok, ha épp nem a veganuár jegyében készítitek el! 😉
- Elkészítési idő: 20 perc
Ha tetszett a tofus-zöldbabos stir fry recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!