Olcsó ételek és receptek

Banánmousse

Banánmousse

Hozzávalók
700 ml
tej
2 db
tojássárgája
2 ek
keményítő
100 g
kristálycukor
2 db
banán
90 g
fehér csoki
200 ml
hideg habtejszín
1 csomag
habfixáló
(10 g-os kiszerelés)
A díszítéshez
8 ek
bolti karamellszósz
1 ek
pirított mandulaforgács

Elkészítés

A banánmousse elkészítésének első lépéseként a tejből 100 ml-t kikeverünk a tojássárgájákkal és a keményítővel. A maradék tejet közepes lángon felrakjuk melegedni egy lábasban. Hozzáadjuk a cukrot és a banánt, és mikor felforrt, egy botmixerrel leturmixoljuk. Alacsony lángra kapcsolva folyamatos kevergetés mellett hozzáöntjük a tojássárgájás keveréket és kevergetve sűrűre főzzük, majd beletördeljük a fehér csokit is. Folpackot húzunk a krém tetejére, hogy ne bőrösödjön be, és hűtőbe rakjuk addig, amíg teljesen kihűl. 

A tejszínt elkezdjük felverni és félúton hozzáadjuk a habfixálót. Kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a kihűlt alapba. Ezután a mousse-t poharakba adagoljuk és hűtőbe rakjuk 1 órára. Végül karamellszósszal és pirított mandulaforgáccsal díszítjük a tetejét. 

bananmousse
Banánmousse (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc 
  • Pihentetés: kb. 3 óra 

A pohárkrém mindig hálás desszert, mert a legtöbb ilyen receptet pofonegyszerű elkészíteni, cserébe bombajól néznek ki. Ráadásul szinte midnen süteménynek létezik pohárkkrém verziója, így a legnagyobb kedvenceiteket is kipróbálhatjátok újragondolva. Mutatunk pár ötletet, amik tökéletesen mutatnak majd az asztalon:

Mézes-kakukkfüves sajttorta-pohárkrém

Cukormentes csokoládés tiramisu-pohárkrém

Narancsos-túrós pohárkrém zabkeksszel

Túrós-vaníliapudingos pohárkrém cseresznyeraguval

www.streetkitchen.hu

Ne félj elkészíteni ezt a nasit akkor se, ha csak négyen vagytok. Biztos vagyok benne, hogy mindenki vevő lesz egy repetára!

Hozzávalók

8 adaghoz
700 ml
tej
2 db
tojássárgája
2 ek
keményítő
100 g
kristálycukor
2 db
banán
90 g
fehér csoki
200 ml
hideg habtejszín
1 csomag
habfixáló
(10 g-os kiszerelés)
A díszítéshez
8 ek
bolti karamellszósz
1 ek
pirított mandulaforgács

A banánmousse elkészítésének első lépéseként a tejből 100 ml-t kikeverünk a tojássárgájákkal és a keményítővel. A maradék tejet közepes lángon felrakjuk melegedni egy lábasban. Hozzáadjuk a cukrot és a banánt, és mikor felforrt, egy botmixerrel leturmixoljuk. Alacsony lángra kapcsolva folyamatos kevergetés mellett hozzáöntjük a tojássárgájás keveréket és kevergetve sűrűre főzzük, majd beletördeljük a fehér csokit is. Folpackot húzunk a krém tetejére, hogy ne bőrösödjön be, és hűtőbe rakjuk addig, amíg teljesen kihűl. 

A tejszínt elkezdjük felverni és félúton hozzáadjuk a habfixálót. Kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a kihűlt alapba. Ezután a mousse-t poharakba adagoljuk és hűtőbe rakjuk 1 órára. Végül karamellszósszal és pirított mandulaforgáccsal díszítjük a tetejét. 

bananmousse
Banánmousse (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc 
  • Pihentetés: kb. 3 óra 

A pohárkrém mindig hálás desszert, mert a legtöbb ilyen receptet pofonegyszerű elkészíteni, cserébe bombajól néznek ki. Ráadásul szinte midnen süteménynek létezik pohárkkrém verziója, így a legnagyobb kedvenceiteket is kipróbálhatjátok újragondolva. Mutatunk pár ötletet, amik tökéletesen mutatnak majd az asztalon:

Mézes-kakukkfüves sajttorta-pohárkrém

Cukormentes csokoládés tiramisu-pohárkrém

Narancsos-túrós pohárkrém zabkeksszel

Túrós-vaníliapudingos pohárkrém cseresznyeraguval

Ha tetszett a Banánmousse receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept