Az olvasztott vajat, a cukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat. Jöhet egy újabb keverés, végül hozzáadjuk a többi alapanyagot is. Újra átkeverjük a masszát, majd két, vékonyan kiolajozott vagy vajazott és kilisztezett formába öntjük. Elsimítjuk a tetejüket, és 30 percre betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe. Mikor langyosra hűltek, rácsra borítjuk, és ha teljesen kihűltek, felszeleteljük a gyümölcskenyereket.
Ha nincs otthon mérlegetek, vagy lemerült benne az elem, akkor vegyetek elő egy 250 ml-es bögrét, és mérjétek ki azzal az alapanyagokat ehhez a szuper, szaftos gyümölcskenyérhez!
Hozzávalók
2 db, klasszikus gyümölcskenyérformához
1 bögre
olvasztott vaj + a formához
1 bögre
kristálycukor
1 ek
vaníliás cukor
5 db
tojás
2 bögre
finomliszt + a formához
1 csipet
só
1 mk
rumaroma
0.5 bögre
mazsola
0.5 bögre
étcsokipasztilla
0.25 bögre
dió
0.25 bögre
kandírozott narancskocka
Az olvasztott vajat, a cukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat. Jöhet egy újabb keverés, végül hozzáadjuk a többi alapanyagot is. Újra átkeverjük a masszát, majd két, vékonyan kiolajozott vagy vajazott és kilisztezett formába öntjük. Elsimítjuk a tetejüket, és 30 percre betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe. Mikor langyosra hűltek, rácsra borítjuk, és ha teljesen kihűltek, felszeleteljük a gyümölcskenyereket.
Ha tetszett a Bögrés gyümölcskenyér receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!