Hozzávalók
- 200 g rizs
- 500 ml tej
- 200 ml víz
- 1 db vaníliarúd
- 70 g cukor
- 80 g vaj
- 20 g vaníliás cukor
- 2 db tojás
- 4 - 5 ek áfonyalekvár
Hozzávalók
- 200 g rizs
- 500 ml tej
- 200 ml víz
- 1 db vaníliarúd
- 70 g cukor
- 80 g vaj
- 20 g vaníliás cukor
- 2 db tojás
- 4 - 5 ek áfonyalekvár
A rizst egy lábosba rakjuk, felöntjük a vízzel és kevergetve addig főzzük amíg felszívja a vizet, majd hozzáadjuk a vaníliarudat és 2-3 lépésben a tejet is. Időnként átkeverve puhára főzzük a rizst. A végén belekeverjük a cukrot és a vajat, majd lefedve hagyjuk kihűlni. Amikor kihűlt, újra átkeverjük.
A tojások sárgáját habosra keverjük a vaníliás cukorral, a fehérjét pedig kemény habbá verjük. Először a sárgáját keverjük el a rizzsel, majd beleforgatjuk a fehérjehabot is.
4 bögrét kivajazunk, az aljukra kanalazunk az áfonyalekvárból, majd erre adagoljuk a habos rizst. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 35 percig sütjük őket.