Bulgur is, rizottó is és nagyon krémes. Ehhez először az alaplevet feltesszük melegedni. A hagymát finomra vágjuk, a répát és a zellert először hosszában felszeleteljük, majd a szeleteket felcsíkozzuk, amiket aztán apró kockákra vágunk.
Egy lábasban az olajon megdinszteljük az összevágott zöldségeket a kakukkfűvel, egy kis sóval és borssal. Rászórjuk a bulgurt, kicsit lepirítjuk, felöntjük a borral, majd több részletben az alaplével is. Haraphatóra főzzük, majd belereszeljük a parmezán felét, beleforgatjuk a vajat, és ha még krémesíteni szeretnénk, akkor a tejszínt is.
Közben egy serpenyőt füstölésig hevítünk, majd néhány csepp olajon megpirítjuk benne a felszeletelt gombát, amit a végén enyhén sózunk és borsozunk, majd a rizottó tetejére tesszük a maradék parmezánból készült forgácsokkal együtt.
