Zöldborsós bulgurrizottó natúr csirkemellel

Hozzávalók

2 - 3
főre
+

A húshoz

2 db csirkemell (kb. 400 g)
½ tk bors
30 ml olaj

A bulgurrizottóhoz

30 ml olaj
150 g bulgur
100 ml fehérbor
kb. 800 ml alaplé
50 g parmezán
1 marék fagyasztott zöldborsó
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Zöldborsós bulgurrizottó natúr csirkemellel

A zöldborsós bulgurrizottó natúr csirkemellel egy igazán egészséges és gyorsan elkészíthető étel, amit lelkiismeret-furdalás nélkül fogyaszthatnak azok is, akik nem szeretnének pár pluszkilóra szert tenni.
Kipróbáltam, jóóó lett!
23
Hirdetés

Hozzávalók

2 - 3
főre
+

A húshoz

2 db csirkemell (kb. 400 g)
½ tk bors
30 ml olaj

A bulgurrizottóhoz

30 ml olaj
150 g bulgur
100 ml fehérbor
kb. 800 ml alaplé
50 g parmezán
1 marék fagyasztott zöldborsó
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A csirkemellet sózzuk, borsozzuk, majd egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és a hús minden oldalát (oldalanként kb. 1-2 perc) szép pirosra sütjük. Nemcsak az alját és a tetejét, hanem minden oldalát is. Amikor szépen megpirult a mell, 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük kb. 15 percre, hogy belül is teljesen átsüljön. Ha megsült a hús, kivesszük a sütőből, és felvágás előtt pihentetjük 8-10 percet. 

Míg sül a hús, elkészítjük a bulgurrizottót, ehhez az olajat felmelegítjük egy lábasban, majd hozzáadjuk az átmosott, jól lecsepegtetett bulgurt, és kb. 1 perc alatt lepirítjuk. Felöntjük a fehérborral, majd amikor elfőtte a bort, részletekben hozzáadjuk az alaplevet. Amint elfőtte a hozzáadott mennyiséget, újra és újra felöntjük, közben sózzuk. A felöntést egészen addig ismételjük, amíg meg nem puhul a bulgur. Ha megpuhult, belereszeljük a parmezánt, hozzáadjuk a felolvadt zöldborsót, és lefedjük, hogy a gőz megpuhítsa a borsót. Nem kell főzni, jó ha picit roppanós marad a borsó.

Tányérra szedjük a bulgurrizottót, rátesszük a felszeletelt csirkemellet, és tálaljuk.  

zöldborsós bulgurrizottó natúr csirkemellel
Zöldborsós bulgurrizottó natúr csirkemellel

Ha tetszett ez a zöldborsós bulgurrizottó natúr csirkemellel recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ezek a rizottóreceptek is érdekelhetnek:

Póréhagymás hajdinarizottó

Vargányarizottó

Tejfölös-spenótos tarhonyarizottó


BECSÜLT TÁPÉRTÉK

Becsült tápérték egy főre:

Fehérje: 17 g

Szénhidrát: 60 g

Zsír: 38 g

Kalória: 633 kcal

Becsült tápérték összesen:

Fehérje: 33.5 g

Szénhidrát: 119 g

Zsír: 75.6 g

Kalória: 1265.76 kcal

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?