Green kitchen

Zöldborsósbulgurrizottónatúrcsirkemellel

Zöldborsós bulgurrizottó natúr csirkemellel

Hozzávalók
A húshoz
2 db
csirkemell
(kb. 400 g)
0.5 tk
bors
30 ml
olaj
A bulgurrizottóhoz
30 ml
olaj
150 g
bulgur
100 ml
fehérbor
kb. 800 ml alaplé
50 g
parmezán
1 marék
fagyasztott zöldborsó

Elkészítés

A csirkemellet sózzuk, borsozzuk, majd egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és a hús minden oldalát (oldalanként kb. 1-2 perc) szép pirosra sütjük. Nemcsak az alját és a tetejét, hanem minden oldalát is. Amikor szépen megpirult a mell, 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük kb. 15 percre, hogy belül is teljesen átsüljön. Ha megsült a hús, kivesszük a sütőből, és felvágás előtt pihentetjük 8-10 percet. 

Míg sül a hús, elkészítjük a bulgurrizottót, ehhez az olajat felmelegítjük egy lábasban, majd hozzáadjuk az átmosott, jól lecsepegtetett bulgurt, és kb. 1 perc alatt lepirítjuk. Felöntjük a fehérborral, majd amikor elfőtte a bort, részletekben hozzáadjuk az alaplevet. Amint elfőtte a hozzáadott mennyiséget, újra és újra felöntjük, közben sózzuk. A felöntést egészen addig ismételjük, amíg meg nem puhul a bulgur. Ha megpuhult, belereszeljük a parmezánt, hozzáadjuk a felolvadt zöldborsót, és lefedjük, hogy a gőz megpuhítsa a borsót. Nem kell főzni, jó ha picit roppanós marad a borsó.

Tányérra szedjük a bulgurrizottót, rátesszük a felszeletelt csirkemellet, és tálaljuk.  

zöldborsós bulgurrizottó natúr csirkemellel
Zöldborsós bulgurrizottó natúr csirkemellel

Ezek a rizottóreceptek is érdekelhetnek:

Póréhagymás hajdinarizottó

Vargányarizottó

Tejfölös-spenótos tarhonyarizottó

www.streetkitchen.hu

A zöldborsós bulgurrizottó natúr csirkemellel egy igazán egészséges és gyorsan elkészíthető étel, amit lelkiismeret-furdalás nélkül fogyaszthatnak azok is, akik nem szeretnének pár pluszkilóra szert tenni.

Hozzávalók

2 - 3 főre
A húshoz
2 db
csirkemell
(kb. 400 g)
0.5 tk
bors
30 ml
olaj
A bulgurrizottóhoz
30 ml
olaj
150 g
bulgur
100 ml
fehérbor
kb. 800 ml alaplé
50 g
parmezán
1 marék
fagyasztott zöldborsó

A csirkemellet sózzuk, borsozzuk, majd egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és a hús minden oldalát (oldalanként kb. 1-2 perc) szép pirosra sütjük. Nemcsak az alját és a tetejét, hanem minden oldalát is. Amikor szépen megpirult a mell, 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük kb. 15 percre, hogy belül is teljesen átsüljön. Ha megsült a hús, kivesszük a sütőből, és felvágás előtt pihentetjük 8-10 percet. 

Míg sül a hús, elkészítjük a bulgurrizottót, ehhez az olajat felmelegítjük egy lábasban, majd hozzáadjuk az átmosott, jól lecsepegtetett bulgurt, és kb. 1 perc alatt lepirítjuk. Felöntjük a fehérborral, majd amikor elfőtte a bort, részletekben hozzáadjuk az alaplevet. Amint elfőtte a hozzáadott mennyiséget, újra és újra felöntjük, közben sózzuk. A felöntést egészen addig ismételjük, amíg meg nem puhul a bulgur. Ha megpuhult, belereszeljük a parmezánt, hozzáadjuk a felolvadt zöldborsót, és lefedjük, hogy a gőz megpuhítsa a borsót. Nem kell főzni, jó ha picit roppanós marad a borsó.

Tányérra szedjük a bulgurrizottót, rátesszük a felszeletelt csirkemellet, és tálaljuk.  

zöldborsós bulgurrizottó natúr csirkemellel
Zöldborsós bulgurrizottó natúr csirkemellel

Ezek a rizottóreceptek is érdekelhetnek:

Póréhagymás hajdinarizottó

Vargányarizottó

Tejfölös-spenótos tarhonyarizottó

Ha tetszett a Zöldborsós bulgurrizottó natúr csirkemellel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept