Tejfölös-spenótos tarhonyarizottó

Hozzávalók

4 - 6
főre
+
300 g tarhonya
3 ek olaj
4 gerezd fokhagyma
200 ml fehérbor
1 ½ l zöldségalaplé
200 g fagyasztott spenót
1 db parmezánhéj
só, bors
0.25 db szerecsendió
3 - 4 ek tejföl
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Tejfölös-spenótos tarhonyarizottó

Szupermegúszós rizottórecept, most tarhonyából, amihez simán felhasználhatjátok a parmezánhéj belső részét lereszelve!
Kipróbáltam, jóóó lett!
6
Hirdetés

Hozzávalók

4 - 6
főre
+
300 g tarhonya
3 ek olaj
4 gerezd fokhagyma
200 ml fehérbor
1 ½ l zöldségalaplé
200 g fagyasztott spenót
1 db parmezánhéj
só, bors
0.25 db szerecsendió
3 - 4 ek tejföl
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A tarhonyát száraz serpenyőben megpirítjuk, majd kiszedjük, és az olajon kicsit megpirítjuk a fokhagymát. Belerakjuk a tarhonyát, felöntjük a borral, és ha elpárolgott, elkezdjük merőkanalanként adagolni az alaplevet, mintha rizottót csinálnánk. Ha a folyadék felét felvette a rizottó, belekeverjük a spenótot, majd folytatjuk az alaplével a főzést. A végén, amikor megpuhult a tészta, belekeverjük a reszelt parmezánhéjat, sózzuk, borsozzuk, szerecsendiót teszünk bele, belekeverjük a tejfölt, és kész is.

tejfolos_spenotos_tarhonyarizotto
Tejfölös-spenótos tarhonyarizottó

Ha tetszett a tejfölös-spenótos tarhonyarizottó receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások