Hirdetés

Vargányarizottó

Vega

Vega

Hozzávalók

2
főre
+
Hozzávaló kipipálva
15 g szárított vargánya
Hozzávaló kipipálva
100 ml forró víz
Hozzávaló kipipálva
1 fej salottahagyma (kisebb)
Hozzávaló kipipálva
1 gerezd fokhagyma
Hozzávaló kipipálva
2 ek olívaolaj
Hozzávaló kipipálva
só, bors
Hozzávaló kipipálva
200 g arborio rizottórizs
Hozzávaló kipipálva
200 ml fehérbor
Hozzávaló kipipálva
2 - 3 ág kakukkfű
Hozzávaló kipipálva
5 - 600 ml zöldségalaplé
Hozzávaló kipipálva
40 g vaj
Hozzávaló kipipálva
40 g parmezán (vagy amennyit akartok)
Hozzávaló kipipálva
½ db citrom

A grillsajthoz

Hozzávaló kipipálva
1 mk Cayenne-bors
Hozzávaló kipipálva
250 g halloumi sajt
Hozzávaló kipipálva
2 ek olívaolaj
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Vargányarizottó

Ha eddig még nem mertétek volna használni a szárított vargányát ízesítésre, akkor mindenképpen ajánlom, mert tényleg nagyon karakteres és szuper ízt ad az ételeknek. Most egy rizottóba került, amit a grillezett sajt tökéletesen kiegészített.
Kipróbáltam, jóóó lett!
20
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+
Hozzávaló kipipálva
15 g szárított vargánya
Hozzávaló kipipálva
100 ml forró víz
Hozzávaló kipipálva
1 fej salottahagyma (kisebb)
Hozzávaló kipipálva
1 gerezd fokhagyma
Hozzávaló kipipálva
2 ek olívaolaj
Hozzávaló kipipálva
só, bors
Hozzávaló kipipálva
200 g arborio rizottórizs
Hozzávaló kipipálva
200 ml fehérbor
Hozzávaló kipipálva
2 - 3 ág kakukkfű
Hozzávaló kipipálva
5 - 600 ml zöldségalaplé
Hozzávaló kipipálva
40 g vaj
Hozzávaló kipipálva
40 g parmezán (vagy amennyit akartok)
Hozzávaló kipipálva
½ db citrom

A grillsajthoz

Hozzávaló kipipálva
1 mk Cayenne-bors
Hozzávaló kipipálva
250 g halloumi sajt
Hozzávaló kipipálva
2 ek olívaolaj
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A vargányát leforrázzuk a vízzel, és hagyjuk állni pár percet.

Egy nagy serpenyőben üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymákat az olívaolajon, sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk a kakukkfűvel. Rádobjuk a rizst és felöntjük a borral. Közben a gombát apróra vágjuk, az áztatólevet megtartjuk. Ha elforrt a bor, belerakjuk a gombát és a gomba levét is, megszórjuk a kakukkfűvel, és ha nagyjából felszívta a levet, merőkanalanként adagoljuk hozzá az alaplevet, amíg teljesen meg nem fő. Lassan főzzük, folyamatosan kevergetve. 

Közben egy serpenyőben egy kevés olajon megpirítjuk a kb. fél cm-re vágott sajtot, amit előtte megszórtunk egy kevés Cayenne-borssal. 

Amikor megpuhult a rizs, de még egy kicsit roppanós a közepe, belekeverjük a vajat, és elzárjuk. Belereszeljük a sajtot és egy fél citrom héját, majd meglocsoljuk egy negyed citrom levével, végül a grillezett sajttal és kakukkfűvel megszórva tálaljuk.

vargányarizottó
Vargányarizottó

Ha tetszett a vargányarizottó receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon

Ezeket is nézd meg:

Karanténrizottó üveges gombával, trappistával

Fokhagymás-garnélás rizottó

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?