Vega
A Green Kitchen támogatója a
Hozzávalók
- 15 g szárított vargánya
- 100 ml forró víz
- 1 fej salottahagyma (kisebb)
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 ek olívaolaj
- só, bors
- 200 g arborio rizottórizs
- 200 ml fehérbor
- 2 - 3 ág kakukkfű
- 5 - 600 ml zöldségalaplé
- 40 g vaj
- 40 g parmezán (vagy amennyit akartok)
- ½ db citrom
A grillsajthoz
- 1 mk Cayenne-bors
- 250 g halloumi sajt
- 2 ek olívaolaj
A Green Kitchen támogatója a
A Green Kitchen támogatója a
Hozzávalók
- 15 g szárított vargánya
- 100 ml forró víz
- 1 fej salottahagyma (kisebb)
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 ek olívaolaj
- só, bors
- 200 g arborio rizottórizs
- 200 ml fehérbor
- 2 - 3 ág kakukkfű
- 5 - 600 ml zöldségalaplé
- 40 g vaj
- 40 g parmezán (vagy amennyit akartok)
- ½ db citrom
A grillsajthoz
- 1 mk cayenne-bors
- 250 g halloumi sajt
- 2 ek olívaolaj
A vargányát leforrázzuk a vízzel, és hagyjuk állni pár percet.
Egy nagy serpenyőben üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymákat az olívaolajon, sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk a kakukkfűvel. Rádobjuk a rizst és felöntjük a borral. Közben a gombát apróra vágjuk, az áztatólevet megtartjuk. Ha elforrt a bor, belerakjuk a gombát és a gomba levét is, megszórjuk a kakukkfűvel, és ha nagyjából felszívta a levet, merőkanalanként adagoljuk hozzá az alaplevet, amíg teljesen meg nem fő. Lassan főzzük, folyamatosan kevergetve.
Közben egy serpenyőben egy kevés olajon megpirítjuk a kb. fél cm-re vágott sajtot, amit előtte megszórtunk egy kevés Cayenne-borssal.
Amikor megpuhult a rizs, de még egy kicsit roppanós a közepe, belekeverjük a vajat, és elzárjuk. Belereszeljük a sajtot és egy fél citrom héját, majd meglocsoljuk egy negyed citrom levével, végül a grillezett sajttal és kakukkfűvel megszórva tálaljuk.
Ha tetszett a vargányarizottó receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!