Póréhagymás hajdinarizottó

Gluténmentes

Gluténmentes

Hozzávalók

3 - 4
főre
+

A joghurtos csirkéhez

2 db csirkemell
só, bors
200 ml joghurt
0.25 db citrom leve
½ fokhagyma-granulátum
50 ml olaj

A rizottóhoz

A sült póréhagymához

1 szál póréhagyma
só, bors
olaj

A rizottóhoz

olaj
200 g hajdina
150 ml száraz fehérbor
1 l alaplé
só, bors
150 g parmezán
½ szál répa
½ db kaliforniai paprika
1 csokor petrezselyem
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Póréhagymás hajdinarizottó

Nem ismerek embert, aki ne szeretné a rizottót. Ha te is szereted, és egy kis újításra vágysz, akkor mindenképp készítsd el ezt a hajdinarizottót, aminek a póréhagyma csak emel az élvezeti értékén. A joghurtos csirkéről nem is beszélve, ami igazán jó kis fehérjeforrás.
Kipróbáltam, jóóó lett!
4
Hirdetés

Hozzávalók

3 - 4
főre
+

A joghurtos csirkéhez

2 db csirkemell
só, bors
200 ml joghurt
0.25 db citrom leve
½ fokhagyma-granulátum
50 ml olaj

A rizottóhoz

A sült póréhagymához

1 szál póréhagyma
só, bors
olaj

A rizottóhoz

olaj
200 g hajdina
150 ml száraz fehérbor
1 l alaplé
só, bors
150 g parmezán
½ szál répa
½ db kaliforniai paprika
1 csokor petrezselyem
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A csirkemellet egy tálba tesszük, és sózzuk, borsozzuk. Egy másik tálban összekeverjük a joghurtot, a citrom levét és a fokhagyma-granulátumot, és leöntjük vele a csirkemellet. Akár egy éjszakát is hagyhatjuk benne pácolódni, de ha nagyon éhesek vagyunk, akkor amennyit tudunk várni vele, addig várjunk. 🙂 

A póréhagymát 4 darabba vágjuk, sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk olajjal, és 200 fokra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük. Nem baj, ha kissé megég a külseje. 

Míg sül a hagyma, egy edényben olajat hevítünk, majd rádobjuk a hajdinát, és 1-2 percig pirítjuk, mintha rizst készítenénk. Felöntjük a borral, majd mikor az elpárolgott, apránként hozzáöntjük az alaplevet. Mindig csak annyit, ami épp ellepi, ugyanúgy mint a normál rizottó esetében. Addig pótoljuk rajta az alaplevet, amíg a hajdina meg nem puhul. Ez akár 20 perc is lehet. Sózzuk, borsozzuk. 

Közben a csirkét meglocsoljuk 50 ml olajjal, és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, majd – miután a póréhagyma megsült, és kivettük a sütőből –, mehet a 170 fokra állított sütőbe körülbelül 40 percre. 

Amikor már puha a hajdina, lekapcsoljuk alatta a tűzhelyet, belereszeljük a parmezánt, és beletesszük a körülbelül 1,5 cm-es darabokra vágott póréhagymát, és a nagyon-nagyon apró, körülbelül 3 x 3 mm-es kockákra vágott répát, illetve kaliforniai paprikát, majd jöhet bele az aprított petrezselyem is.

Amikor a csirke is megsült, kivesszük a sütőből, hagyjuk pihenni 7-9 percet, majd felszeleteljük, és a hajdinás rizottóval tálaljuk.

Póréhagymás hajdina rizottó joghurtos csirkemellel
Póréhagymás hajdina rizottó joghurtos csirkemellel

Ha tetszett a póréhagymás hajdina rizottó receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon

Még több rizottó:

Vargányarizottó

Tejfölös-spenótos tarhonyarizottó

Vegán karalábés-gombás rizottó

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások