Gluténmentes
A gluténmentes receptek támogatója a
Hozzávalók
A joghurtos csirkéhez
- 2 db csirkemell
- só, bors
- 200 ml joghurt
- 0.25 db citrom leve
- ½ tk fokhagyma-granulátum
- 50 ml olaj
A sült póréhagymához
- 1 szál póréhagyma
- só, bors
- olaj
A rizottóhoz
- olaj
- 200 g hajdina
- 150 ml száraz fehérbor
- 1 l alaplé
- só, bors
- 150 g parmezán
- ½ szál répa
- ½ db kaliforniai paprika
- 1 csokor petrezselyem
A gluténmentes receptek támogatója a
A gluténmentes receptek támogatója a
Hozzávalók
A joghurtos csirkéhez
- 2 db csirkemell
- só, bors
- 200 ml joghurt
- 0.25 db citrom leve
- ½ tk fokhagyma-granulátum
- 50 ml olaj
A sült póréhagymához
- 1 szál póréhagyma
- só, bors
- olaj
A rizottóhoz
- olaj
- 200 g hajdina
- 150 ml száraz fehérbor
- 1 l alaplé
- só, bors
- 150 g parmezán
- ½ szál répa
- ½ db kaliforniai paprika
- 1 csokor petrezselyem
A csirkemellet egy tálba tesszük, és sózzuk, borsozzuk. Egy másik tálban összekeverjük a joghurtot, a citrom levét és a fokhagyma-granulátumot, és leöntjük vele a csirkemellet. Akár egy éjszakát is hagyhatjuk benne pácolódni, de ha nagyon éhesek vagyunk, akkor amennyit tudunk várni vele, addig várjunk. 🙂
A póréhagymát 4 darabba vágjuk, sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk olajjal, és 200 fokra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük. Nem baj, ha kissé megég a külseje.
Míg sül a hagyma, egy edényben olajat hevítünk, majd rádobjuk a hajdinát, és 1-2 percig pirítjuk, mintha rizst készítenénk. Felöntjük a borral, majd mikor az elpárolgott, apránként hozzáöntjük az alaplevet. Mindig csak annyit, ami épp ellepi, ugyanúgy mint a normál rizottó esetében. Addig pótoljuk rajta az alaplevet, amíg a hajdina meg nem puhul. Ez akár 20 perc is lehet. Sózzuk, borsozzuk.
Közben a csirkét meglocsoljuk 50 ml olajjal, és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, majd – miután a póréhagyma megsült, és kivettük a sütőből –, mehet a 170 fokra állított sütőbe körülbelül 40 percre.
Amikor már puha a hajdina, lekapcsoljuk alatta a tűzhelyet, belereszeljük a parmezánt, és beletesszük a körülbelül 1,5 cm-es darabokra vágott póréhagymát, és a nagyon-nagyon apró, körülbelül 3 x 3 mm-es kockákra vágott répát, illetve kaliforniai paprikát, majd jöhet bele az aprított petrezselyem is.
Amikor a csirke is megsült, kivesszük a sütőből, hagyjuk pihenni 7-9 percet, majd felszeleteljük, és a hajdinás rizottóval tálaljuk.
Ha tetszett a póréhagymás hajdina rizottó receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Még több rizottó:
Tejfölös-spenótos tarhonyarizottó
Vegán karalábés-gombás rizottó
BECSÜLT TÁPÉRTÉK
Becsült tápérték egy főre:
Fehérje: 25 g
Szénhidrát: 63 g
Zsír: 38 g
Kalória: 692 kcal
Becsült tápérték összesen:
Fehérje: 74.1 g
Szénhidrát: 190.4 g
Zsír: 113.1 g
Kalória: 2075.2 kcal