Vegetáriánus ételek

Cacioepeperizottó

Cacio e pepe rizottó

Hozzávalók
1 ek
egész, fekete bors
2 ek
olívaolaj
100 ml
fehérbor
1 fej
vöröshagyma
2 gerezd
fokhagyma
400 g
rizottó rizs
60 g
parmezán
1.3 l
forró víz vagy alaplé
60 g
vaj

Elkészítés
Egy nagy serpenyőben szárazon 2-3 perc alatt közepes lángon “megpirítjuk” a fekete borsot. Egy mozsárba öntjük, lezúzzuk és egy evőkanállal kiszedünk belőle egy felmelegített serpenyőbe. Rátesszük az olajat és amikor felmelegedett az olaj is, üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát. Ráöntjük a rizst, felöntjük a borral és lassú tűzön főzzük.
Ha elpárolgott a bor, merőkanalanként adagoljuk hozzá a vizet/alaplevet. Amikor az utolsó kanállal is rászedtük, elkavarjuk és 2 perc múlva elzárjuk. Belereszeljük a parmezánt (amit ha szeretnétek, pecorinóra is cserélhettek), hozzáadjuk a vajat, megsózzuk és 5 percet hagyjuk állni. Olívaolajjal meglocsolva tálaljuk.[caption id="" align="alignnone" width="1691"]
Cacio e pepe[/caption]Ha tetszett a cacio e pepe receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

www.streetkitchen.hu

A “cacio e pepe” kifejezés szó szerint azt jelenti, hogy sajt és bors. Ez a legkedvesebb mártásom a tésztákhoz, DE! Most rizottót csináltam belőle, így is szuperül érződik a bors csodás íze és persze a sajté, ami eredetileg pecorino sajttal készült (juhsajt) de Olaszország egyes részein is parmezánnal csinálják (Rómában pl. egyszer ezt a variácót ettem).

Hozzávalók

4 főre
1 ek
egész, fekete bors
2 ek
olívaolaj
100 ml
fehérbor
1 fej
vöröshagyma
2 gerezd
fokhagyma
400 g
rizottó rizs
60 g
parmezán
1.3 l
forró víz vagy alaplé
60 g
vaj
Egy nagy serpenyőben szárazon 2-3 perc alatt közepes lángon “megpirítjuk” a fekete borsot. Egy mozsárba öntjük, lezúzzuk és egy evőkanállal kiszedünk belőle egy felmelegített serpenyőbe. Rátesszük az olajat és amikor felmelegedett az olaj is, üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát. Ráöntjük a rizst, felöntjük a borral és lassú tűzön főzzük.
Ha elpárolgott a bor, merőkanalanként adagoljuk hozzá a vizet/alaplevet. Amikor az utolsó kanállal is rászedtük, elkavarjuk és 2 perc múlva elzárjuk. Belereszeljük a parmezánt (amit ha szeretnétek, pecorinóra is cserélhettek), hozzáadjuk a vajat, megsózzuk és 5 percet hagyjuk állni. Olívaolajjal meglocsolva tálaljuk.[caption id="" align="alignnone" width="1691"]
Cacio e pepe[/caption]Ha tetszett a cacio e pepe receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ha tetszett a Cacio e pepe rizottó receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept