Cukkini receptek

Cukkinisvagdalt

Cukkinis vagdalt

Hozzávalók
só, bors
400 g
cukkini
380 g
főtt vörös lencse
2 db
tojás
1 ek
fűszerpaprika
30 g
finomliszt
100 g
zsemlemorzsa
30 g
szójaszósz
4 gerezd
fokhagyma
1 ek
sűrített paradicsom

Elkészítés

A cukkinis vagdalt első lépéseként a cukkinit lereszeljük, besózzuk és 5 percre félretesszük. Miután letelt az idő, enyhén kinyomkodjuk a levét, de nem kell teljesen kifacsarni, hagyjunk benne nedvességet. Hozzáadjuk a vörös lencsét, a tojásokat, a fűszerpaprikát és sózzuk, borsozzuk. Mehet bele a liszt, a zsemlemorzsa, a szójaszósz, a reszelt fokhagyma és a sűrített paradicsom is, alaposan elkeverjük, majd a masszát egy sütőpapírral bélelt sütőformába szedjük.

Elsimítjuk a tetejét, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 55 percet sütjük. Szeletelés előtt hagyjuk hűlni 30 percet, így nem fog szétesni.

cukkinis-vagdalt-1
Cukkinis vagdalt (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 25 perc
  • Sütési idő: 55 perc

Nincs vagdalt hús nélkül? Ó, dehogy nincs! Zöldségekből, hüvelyesekből, sőt még olajos magvakból is extra ízes és laktató vagdaltat lehet készíteni! A cukkinis verzió után próbáljátok ki ezeket a vega vagdaltakat is:

Vegán vagdalt franciasalátával

Egy vega vagdalt, aminek frankón húsíze van: nut roast

Lencsevagdalt

www.streetkitchen.hu

Egy ízletes vega fasírt, ami nagyon zöldséges és extrán szaftos. A vegák imádni fogják, de a húsevők is!

Hozzávalók

1 kb. 25 x 10 cm-es sütőformához
só, bors
400 g
cukkini
380 g
főtt vörös lencse
2 db
tojás
1 ek
fűszerpaprika
30 g
finomliszt
100 g
zsemlemorzsa
30 g
szójaszósz
4 gerezd
fokhagyma
1 ek
sűrített paradicsom

A cukkinis vagdalt első lépéseként a cukkinit lereszeljük, besózzuk és 5 percre félretesszük. Miután letelt az idő, enyhén kinyomkodjuk a levét, de nem kell teljesen kifacsarni, hagyjunk benne nedvességet. Hozzáadjuk a vörös lencsét, a tojásokat, a fűszerpaprikát és sózzuk, borsozzuk. Mehet bele a liszt, a zsemlemorzsa, a szójaszósz, a reszelt fokhagyma és a sűrített paradicsom is, alaposan elkeverjük, majd a masszát egy sütőpapírral bélelt sütőformába szedjük.

Elsimítjuk a tetejét, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 55 percet sütjük. Szeletelés előtt hagyjuk hűlni 30 percet, így nem fog szétesni.

cukkinis-vagdalt-1
Cukkinis vagdalt (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 25 perc
  • Sütési idő: 55 perc

Nincs vagdalt hús nélkül? Ó, dehogy nincs! Zöldségekből, hüvelyesekből, sőt még olajos magvakból is extra ízes és laktató vagdaltat lehet készíteni! A cukkinis verzió után próbáljátok ki ezeket a vega vagdaltakat is:

Vegán vagdalt franciasalátával

Egy vega vagdalt, aminek frankón húsíze van: nut roast

Lencsevagdalt

Ha tetszett a Cukkinis vagdalt receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept