Hozzávalók
- 2 ek lenmag
- 4 ek víz
- 300 g konzerv lencse
- 190 g zabpehely
- 1 fej vöröshagyma
- 3 tk fokhagyma-granulátum
- só, bors
- 2 tk fűszerkömény
- 3 tk fűszerpaprika
- 80 ml paradicsomszósz
- 2 tk morzsolt majoranna
- 3 - 4 ek bbq szósz
Hozzávalók
- 2 ek lenmag
- 4 ek víz
- 300 g konzerv lencse
- 190 g zabpehely
- 1 fej vöröshagyma
- 3 tk fokhagyma-granulátum
- só, bors
- 2 tk fűszerkömény
- 3 tk fűszerpaprika
- 80 ml paradicsomszósz
- 2 tk morzsolt majoranna
- 3 - 4 ek bbq szósz
A lencsevagdalt elkészítését azzal kezdjük, hogy a lenmagot elkeverjük a vízzel, és hagyjuk állni 5 percig. A lencsét leszűrjük, egy tálba rakjuk, egy botmixerrel alaposan pépesítjük, majd a bbq szószon kívül mindent hozzáadunk, és alaposan elkeverjük. Ekkor megy bele a vízben áztatott lenmag is, ami a magas rosttartalmának köszönhetően egy zselés masszává válik, ezt használjuk kötőanyagnak a tojás helyett. Amikor alaposan összedolgoztuk az alapanyagokat, egy jól formázható masszát kell kapnunk.
Kiolajozunk egy 20-25 cm-es, magas falú püspökkenyérformát, majd belekanalazzuk a vagdaltalapunkat. Alaposan elsimítjuk a felületét, és megkenjük a bbq szósszal. 180 fokra előmelegített sütőben 40-45 percig sütjük. Tökéletesen párosítható burgonyaköretekkel, rizzsel vagy salátával.
- Elkészítési idő: 15 perc
- Sütési idő: 40-45 perc
Ha tetszett a lencsevagdalt receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!