Street Kitchen

Egylábasosgulyáspasta

Egylábasos gulyáspasta

Hozzávalók
130 g
hagyma
4 gerezd
fokhagyma
4 - 5 ek
olaj
400 g
darált marhahús
1 ek
őrölt fűszerkömény
1.5 ek
pirospaprika
só, bors
1.5 l
marhaalaplé
400 g
szarvacska tészta
100 g
sárgarépa
30 g
fehérrépa
100 g
burgonya
1 kis csokor
petrezselyem
5 - 6 ek
tejföl a tálaláshoz

Elkészítés

Az egylábasos gulyáspastához a finomra vágott hagymát és fokhagymát 4-5 perc alatt átpirítjuk az olajon, majd hozzádobjuk a marhahúst, és zsírjára pirítjuk. Hozzáadjuk a fűszerköményt, a pirospaprikát, sózzuk, borozzuk, és felöntjük az alaplével. Felforraljuk, majd hozzáadjuk a tésztát, és folyamatos keverés mellett rotyogtatjuk.

5 perc után hozzáadjuk a 3-4 mm vastagra vágott répákat és a kb. 1 cm-es kockákra vágott burgonyát, majd így folytatjuk tovább a rotyogtatást addig, míg a tészta szinte teljesen el nem itta a levét. Egy szószos állagot kell kapnunk, ami a tészta keményítőtartalmának köszönhetően besűrűsödött. Végül megszórjuk finomra vágott petrezselyemmel, és egy kanál tejföllel tálaljuk.

egylabasos gulyaspasta
Egylábasos gulyaspasta

Előkészítési idő: 10 perc
Elkészítési idő: kb. 25 perc
Összesen: kb. 35 perc

Még több egylábasos recept:

Egylábasos csirkés „rizottó”

Egylábasos brokkolis tészta

Mexikói egylábasos tészta

www.streetkitchen.hu

Az egyik kedvenc kategóriám, amikor klasszikus fogásokat kicsit más formában, új köntösbe öltöztetve készítek. Lehet játszani, és csak a fantázia szab határt. Ennek jegyében most gulyáslevesből egy gyors pasta készült.

Hozzávalók

6 főre
130 g
hagyma
4 gerezd
fokhagyma
4 - 5 ek
olaj
400 g
darált marhahús
1 ek
őrölt fűszerkömény
1.5 ek
pirospaprika
só, bors
1.5 l
marhaalaplé
400 g
szarvacska tészta
100 g
sárgarépa
30 g
fehérrépa
100 g
burgonya
1 kis csokor
petrezselyem
5 - 6 ek
tejföl a tálaláshoz

Az egylábasos gulyáspastához a finomra vágott hagymát és fokhagymát 4-5 perc alatt átpirítjuk az olajon, majd hozzádobjuk a marhahúst, és zsírjára pirítjuk. Hozzáadjuk a fűszerköményt, a pirospaprikát, sózzuk, borozzuk, és felöntjük az alaplével. Felforraljuk, majd hozzáadjuk a tésztát, és folyamatos keverés mellett rotyogtatjuk.

5 perc után hozzáadjuk a 3-4 mm vastagra vágott répákat és a kb. 1 cm-es kockákra vágott burgonyát, majd így folytatjuk tovább a rotyogtatást addig, míg a tészta szinte teljesen el nem itta a levét. Egy szószos állagot kell kapnunk, ami a tészta keményítőtartalmának köszönhetően besűrűsödött. Végül megszórjuk finomra vágott petrezselyemmel, és egy kanál tejföllel tálaljuk.

egylabasos gulyaspasta
Egylábasos gulyaspasta

Előkészítési idő: 10 perc
Elkészítési idő: kb. 25 perc
Összesen: kb. 35 perc

Még több egylábasos recept:

Egylábasos csirkés „rizottó”

Egylábasos brokkolis tészta

Mexikói egylábasos tészta

Ha tetszett az Egylábasos gulyáspasta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Tésztapárosító infografika - Gyermelyi

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept