Hirdetés

Egylábasos brokkolis tészta

Hozzávalók

3 - 4
főre
+
2 ek olívaolaj
500 g barna csiperke
2 ág friss tárkony
só, bors
1 fej brokkoli
400 g konzerv csicseriborsó
3 gerezd fokhagyma
1 db citrom leve és héja
½ db szerecsendió
500 ml víz
300 ml habtejszín
300 g rövid tészta, pl. penne
70 g parmezán
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Egylábasos brokkolis tészta

Tudjuk, hogy ti is imádjátok a tésztákat, és tudjátok, mi jobb még ennél? Ha egy edényben készül el az egész. :D Ez egy vega verzió, rengeteg zöldséggel és friss ízekkel, amiről a citrom és a parmezán gondoskodik. :D
Kipróbáltam, jóóó lett!
12
Hirdetés

Hozzávalók

3 - 4
főre
+
2 ek olívaolaj
500 g barna csiperke
2 ág friss tárkony
só, bors
1 fej brokkoli
400 g konzerv csicseriborsó
3 gerezd fokhagyma
1 db citrom leve és héja
½ db szerecsendió
500 ml víz
300 ml habtejszín
300 g rövid tészta, pl. penne
70 g parmezán
Bevásárlólistához adom

Az olívaolajon magas hőmérsékleten lepirítjuk a felszeletelt gombát. Rádobjuk az apróra vágott tárkonyt, sózzuk, borsozzuk, és a kis rózsákra tépkedett brokkolit is hozzáadjuk. Rászórjuk a csicseriborsót, és kicsit lepirítjuk. Belenyomjuk a fokhagymát, ráreszeljük a citromot, szerecsendiót, elkeverjük, és felöntjük a vízzel és a tejszínnel. Belerakjuk a tésztát és lassú tűzön, lefedve rotyogtatjuk, amíg a tészta meg nem fő. A végén belereszeljük a parmezánt és pár csepp citromlével fejezzük be.

Egylábasos brokkolis tészta

Ha tetszett az egylábasos brokkolis tészta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások