Egylábasos csirkés „rizottó”

Hozzávalók

4
főre
+
500 g csirkecomb filé (felső)
5 - 6 ek étolaj
200 g fagyasztott borsó
250 g rizs
1 hagyma
4 gerezd fokhagyma
só,bors
100 g trappista
50 g vaj
1 alaplé zselé (900-1000 ml víz)
kis csokor petrezselyem
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Egylábasos csirkés „rizottó”

Tulajdonképpen rizottónak is nevezhetnénk ezt az ételt, mert lényegében ugyanúgy készül, viszont nincs semmi fancy dolog benne: se parmesan, se risotto rizs, helyette trappista és jó öreg magyaros behatás.
Kipróbáltam, jóóó lett!
32
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
500 g csirkecomb filé (felső)
5 - 6 ek étolaj
200 g fagyasztott borsó
250 g rizs
1 hagyma
4 gerezd fokhagyma
só,bors
100 g trappista
50 g vaj
1 alaplé zselé (900-1000 ml víz)
kis csokor petrezselyem
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

Az egyszerű rizottó készítésének első lépése, hogy a csíkozott csirkecombot nagy hőmérsékleten elkezdjük pirítani az olajon. Ezek után rádobjuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, és kb. 5-10 percig pirítjuk. Rádobjuk a rizst és 2-3 percig folytatjuk a pirítást, majd rádobjuk az alaplé zselét és elkezdjük felöntögetni apránként a vízzel és úgy főzzük, mint egy rizottót szokás. Amikor levéből egy kevés elfőtt, akkor öntünk még hozzá vizet. Mikor már a fele mennyiségű vizet elhasználtuk, akkor jöhet bele a borsó. A végén elzárjuk a hőt és hozzákeverjük a vajat, reszelt sajtot és finomra aprított petrezselymet.

rizottó

Ha tetszett az egylábasos csirkés „rizottó” receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások