Street Kitchen

Epres-rózsaborsosbrownie

Epres-rózsaborsos brownie

Hozzávalók
300 g
étcsoki
5 db
tojás
1 csipet
230 g
kristálycukor
2 tk
vaníliaaroma
1 tk
sütőpor
2 tk
őrölt fahéj
2 tk
őrölt kardamom
1 tk
őrölt chili
2 tk
őrölt szegfűszeg
4 tk
frissen őrölt rózsabors
100 g
finomliszt
80 g
holland kakaópor
A tetejére
200 g
fagyasztott eper
2 tk
frissen őrölt rózsabors
120 g
vaj

Elkészítés

Az epres-rózsaborsos brownie első lépéseként vízgőz felett megolvasztjuk egy fém keverőtálban az étcsokit és a vajat. Utána szétválasztjuk a tojásokat, és a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, a sárgáját pedig a cukorral és vaníliaaromával kihabosítjuk.

A kihabosított tojássárgákhoz lassan hozzácsorgatjuk az olvasztott csokit, miközben folyamatosan kevergetjük egy habverővel. Mikor egynemű masszát kaptunk, mehet hozzá a sütőpor, a fahéj, a kardamom, a chili, a szegfűszeg és az őrölt rózsabors. Hozzászitáljuk a lisztet és a kakaóport, majd alaposan elkeverjük. A tojásfehérjét két evőkanalanként belepakoljuk és óvatosan, adagonként beleforgatjuk a masszába, hogy ne törjön össze a hab.

Az így kapott masszát egy sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. A fagyasztott epreket hagyjuk kiolvadni szobahőmérsékleten, majd felszeleteljük őket és a brownie tetejére pakoljuk. 180 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük, végül megszórjuk őrölt rózsaborssal és fogyaszthatjuk is.

epres-rozsaborsos-brownie
Epres-rózsaborsos brownie (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 25 perc
  • Sütési idő: 25 perc

Szereted az izgalmas kajákat, amilyen ez az epres-rózsaborsos brownie? Téli magazinunkban sok hasonlót találtok, szerezzétek be az SK shopból! És ne hagyjátok ki ezeket a recepteket sem!

Édesburgonyás brownie vegán karamellszósszal

Gluténmentes túrógombóc eperraguval

Sütőben sült eper, fetakrémmel pirítóson

www.streetkitchen.hu

Lehet, hogy elsőre meglepően hangozhat a rózsabors párosítása a brownie-val, de annyira verhetetlen párost alkotnak, hogy ezt nem szabad kihagynod! Fűszerezésében kicsit karácsonyi vibe-ot hoz, de az eper visszaránt minket a nyári hangulatba, szóval egész évben helytálló választás ez a borsos-epres brownie.

Hozzávalók

1 20 x 30 cm-es tepsihez
300 g
étcsoki
5 db
tojás
1 csipet
230 g
kristálycukor
2 tk
vaníliaaroma
1 tk
sütőpor
2 tk
őrölt fahéj
2 tk
őrölt kardamom
1 tk
őrölt chili
2 tk
őrölt szegfűszeg
4 tk
frissen őrölt rózsabors
100 g
finomliszt
80 g
holland kakaópor
A tetejére
200 g
fagyasztott eper
2 tk
frissen őrölt rózsabors
120 g
vaj

Az epres-rózsaborsos brownie első lépéseként vízgőz felett megolvasztjuk egy fém keverőtálban az étcsokit és a vajat. Utána szétválasztjuk a tojásokat, és a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, a sárgáját pedig a cukorral és vaníliaaromával kihabosítjuk.

A kihabosított tojássárgákhoz lassan hozzácsorgatjuk az olvasztott csokit, miközben folyamatosan kevergetjük egy habverővel. Mikor egynemű masszát kaptunk, mehet hozzá a sütőpor, a fahéj, a kardamom, a chili, a szegfűszeg és az őrölt rózsabors. Hozzászitáljuk a lisztet és a kakaóport, majd alaposan elkeverjük. A tojásfehérjét két evőkanalanként belepakoljuk és óvatosan, adagonként beleforgatjuk a masszába, hogy ne törjön össze a hab.

Az így kapott masszát egy sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. A fagyasztott epreket hagyjuk kiolvadni szobahőmérsékleten, majd felszeleteljük őket és a brownie tetejére pakoljuk. 180 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük, végül megszórjuk őrölt rózsaborssal és fogyaszthatjuk is.

epres-rozsaborsos-brownie
Epres-rózsaborsos brownie (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 25 perc
  • Sütési idő: 25 perc

Szereted az izgalmas kajákat, amilyen ez az epres-rózsaborsos brownie? Téli magazinunkban sok hasonlót találtok, szerezzétek be az SK shopból! És ne hagyjátok ki ezeket a recepteket sem!

Édesburgonyás brownie vegán karamellszósszal

Gluténmentes túrógombóc eperraguval

Sütőben sült eper, fetakrémmel pirítóson

Ha tetszett az Epres-rózsaborsos brownie receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept