Az epres-rózsaborsos brownie első lépéseként vízgőz felett megolvasztjuk egy fém keverőtálban az étcsokit és a vajat. Utána szétválasztjuk a tojásokat, és a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, a sárgáját pedig a cukorral és vaníliaaromával kihabosítjuk.
A kihabosított tojássárgákhoz lassan hozzácsorgatjuk az olvasztott csokit, miközben folyamatosan kevergetjük egy habverővel. Mikor egynemű masszát kaptunk, mehet hozzá a sütőpor, a fahéj, a kardamom, a chili, a szegfűszeg és az őrölt rózsabors. Hozzászitáljuk a lisztet és a kakaóport, majd alaposan elkeverjük. A tojásfehérjét két evőkanalanként belepakoljuk és óvatosan, adagonként beleforgatjuk a masszába, hogy ne törjön össze a hab.
Az így kapott masszát egy sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. A fagyasztott epreket hagyjuk kiolvadni szobahőmérsékleten, majd felszeleteljük őket és a brownie tetejére pakoljuk. 180 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük, végül megszórjuk őrölt rózsaborssal és fogyaszthatjuk is.

- Elkészítési idő: 25 perc
- Sütési idő: 25 perc
Szereted az izgalmas kajákat, amilyen ez az epres-rózsaborsos brownie? Téli magazinunkban sok hasonlót találtok, szerezzétek be az SK shopból! És ne hagyjátok ki ezeket a recepteket sem!
Édesburgonyás brownie vegán karamellszósszal