Vega
A fantasztikus desszertek támogatója a
Hozzávalók
A brownie-hoz
- 400 g édesburgonya
- 4 szem datolya
- 3 tk mogyoróvaj
- 3 ek holland kakaópor
- 3 ek zabpehelyliszt
- 1 tk szódabikarbóna
- 1 csipet só
- ½ ek vaníliaaroma
- 50 g pekándió
- 30 g csokipasztilla
A vegán karamellszószhoz
- 100 g datolya
- 100 ml mandulatej
- ½ db citrom leve
A tetejére
- 10 g pekándió
A fantasztikus desszertek támogatója a
A fantasztikus desszertek támogatója a
Hozzávalók
A brownie-hoz
- 400 g édesburgonya
- 4 szem datolya
- 3 tk mogyoróvaj
- 3 ek holland kakaópor
- 3 ek zabpehelyliszt
- 1 tk szódabikarbóna
- 1 csipet só
- ½ ek vaníliaaroma
- 50 g pekándió
- 30 g csokipasztilla
A vegán karamellszószhoz
- 100 g datolya
- 100 ml mandulatej
- ½ db citrom leve
A tetejére
- 10 g pekándió
Az édesburgonyás brownie-hoz az édesburgonyát nagyobb darabokra vágjuk, és mikróban, 800 W-on 6-8 perc alatt megpuhítjuk. Ha megpuhult, hagyjuk kicsit hűlni, majd egy késes aprítóban krémesre turmixoljuk.
Hozzákeverjük az aprított datolyát, a mogyoróvajat, a kakaóport, a zablisztet, a szódabikarbónát, a sót és a vaníliaaromát, és turmixolunk rajta még egyet. Végül belekeverjük a felaprított pekándiót és a csokipasztillát is. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a masszát, és 165 fokra előmelegített sütőbe rakjuk 20 percre.
A vegán karamellszószhoz a datolyát tejbe áztatjuk, majd az egészet botmixerrel krémesre turmixoljuk, közben hozzáadjuk a citromlevet is. Ha a brownie megsült, hagyjuk kicsit hűlni, majd a tetejére kenjük a „karamellszószunkat” és pirított pekándiószemekkel díszítjük.
- Elkészítési idő: 40 perc
- Sütési idő: 30 perc
- Pihentetés: 15 perc
Ha tetszett a sütőtökös rizottó rozé kacsamellel, akácmézes-citrusos bébispenóttal receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!