Palacsinták

Eprestiramisu-palacsinta

Epres tiramisu-palacsinta

Hozzávalók
A tésztához
130 g
liszt
20 g
holland kakaópor
1 csipet
1 tk
porcukor
3 db
tojás
300 ml
tej
100 ml
szódavíz
20 ml
olaj
Az epres sziruphoz
300 g
friss eper
80 g
cukor
100 ml
víz
Az összeállításhoz
20 db
babapiskóta
10 ek
eperlekvár
150 g
eper
A krémhez
500 g
mascarpone
70 g
porcukor
10 g
vaníliás cukor
A szóráshoz
holland kakaópor

Elkészítés

Az epres tiramisu-palacsinta első lépése, hogy a tészta hozzávalóját egy magasabb falú edénybe rakjuk, és botmixerrel alaposan leturmixoljuk. Ha szükséges, egy szűrőn átszűrjük a palacsintatésztát, majd egy teflonserpenyőben pár perc alatt a palacsinták mindkét oldalát megsütjük. Ha kell, egy kevés olajat rakunk az első pár palacsinta alá, hogy semmiképp se tapadjon le. 

Az epres sziruphoz az epret apróra vágjuk és a cukorral, közepesnél kicsit magasabb lángon, kb. 10 percig főzzük, majd leturmixoljuk és felöntjük a vízzel. Mindegyik eper máshogy viselkedik, más a víztartalma, így annyi vízzel öntsük fel, hogy hígabb levet kapjunk. Ebbe még forrón beledobjuk 5-6 másodpercre a babapiskótákat, majd félrerakjuk őket. 

A krémhez a mascarponét stabil krémmé habosítjuk, majd hozzáadjuk a porcukrot és a vaníliás cukrot. A palacsintákat vékonyan megkenjük 1-1 ek eperlekvárral, majd a közepükre rakunk egy adag krémet. Ennek a közepére kerül 2-2 babapiskóta, majd az apró kockákra vágott eperből is rakunk rá keveset. Eloszlatunk a tetején is egy kevés krémet, és feltekerjük a palacsintát, végül megszórjuk kakaóporral. Ha szépen szeretnénk szeletelni, érdemes még 1-2 órát a hűtőben pihentetni.

  • Elkészítési idő: 1 óra
epres tiramisu-palacsinta
Epres tiramisu-palacsinta (Fotó: Street Kitchen)

Epres desszertekekből nincs hiány, íme néhány a Street Kitchen oldaláról:

Cukormentes epres céklatorta

Epres-joghurtos kevert süti

Epres kókuszkocka

www.streetkitchen.hu

Az epres tiramisu-palacsintánál a kávé nem jelenik meg, mert szerintem nem igazán illik hozzá, de ha nektek kedvetek tartja, nyugodtan áztassátok kávéba vagy esetleg csokiszirupba a babapiskótákat.

Hozzávalók

10 darab
A tésztához
130 g
liszt
20 g
holland kakaópor
1 csipet
1 tk
porcukor
3 db
tojás
300 ml
tej
100 ml
szódavíz
20 ml
olaj
Az epres sziruphoz
300 g
friss eper
80 g
cukor
100 ml
víz
Az összeállításhoz
20 db
babapiskóta
10 ek
eperlekvár
150 g
eper
A krémhez
500 g
mascarpone
70 g
porcukor
10 g
vaníliás cukor
A szóráshoz
holland kakaópor

Az epres tiramisu-palacsinta első lépése, hogy a tészta hozzávalóját egy magasabb falú edénybe rakjuk, és botmixerrel alaposan leturmixoljuk. Ha szükséges, egy szűrőn átszűrjük a palacsintatésztát, majd egy teflonserpenyőben pár perc alatt a palacsinták mindkét oldalát megsütjük. Ha kell, egy kevés olajat rakunk az első pár palacsinta alá, hogy semmiképp se tapadjon le. 

Az epres sziruphoz az epret apróra vágjuk és a cukorral, közepesnél kicsit magasabb lángon, kb. 10 percig főzzük, majd leturmixoljuk és felöntjük a vízzel. Mindegyik eper máshogy viselkedik, más a víztartalma, így annyi vízzel öntsük fel, hogy hígabb levet kapjunk. Ebbe még forrón beledobjuk 5-6 másodpercre a babapiskótákat, majd félrerakjuk őket. 

A krémhez a mascarponét stabil krémmé habosítjuk, majd hozzáadjuk a porcukrot és a vaníliás cukrot. A palacsintákat vékonyan megkenjük 1-1 ek eperlekvárral, majd a közepükre rakunk egy adag krémet. Ennek a közepére kerül 2-2 babapiskóta, majd az apró kockákra vágott eperből is rakunk rá keveset. Eloszlatunk a tetején is egy kevés krémet, és feltekerjük a palacsintát, végül megszórjuk kakaóporral. Ha szépen szeretnénk szeletelni, érdemes még 1-2 órát a hűtőben pihentetni.

  • Elkészítési idő: 1 óra
epres tiramisu-palacsinta
Epres tiramisu-palacsinta (Fotó: Street Kitchen)

Epres desszertekekből nincs hiány, íme néhány a Street Kitchen oldaláról:

Cukormentes epres céklatorta

Epres-joghurtos kevert süti

Epres kókuszkocka

Ha tetszett az Epres tiramisu-palacsinta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept