Hozzávalók
- 3 db tojás
- 2 csomag vaníliás cukor
- 120 g cukor
- 5 ek olaj
- 300 g görög joghurt
- 400 g liszt
- 10 g sütőpor
- 1 nagy csipet só
- 1 db citrom héja
A gyümölcshöz
- 500 g friss eper
- 1 ek liszt
Hozzávalók
- 3 db tojás
- 2 csomag vaníliás cukor
- 120 g cukor
- 5 ek olaj
- 300 g görög joghurt
- 400 g liszt
- 10 g sütőpor
- 1 nagy csipet só
- 1 db citrom héja
A gyümölcshöz
- 500 g friss eper
- 1 ek liszt
A joghurtos kevert süti elkészítésének első lépéseként a tojásokat kihabosítjuk a kétféle cukorral, közben hozzácsorgatjuk az olajat, majd belekeverjük a joghurtot is.
A lisztet, a sütőport, a sót és a citromhéjat összekeverjük, és beleforgatjuk a tojásos keverékbe.
Ha nagyobb az eper, 4-be, ha kisebb, akkor félbevágjuk, és összekeverjük a liszttel. Ezt is hozzáadjuk a tésztához, majd sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 160 fokra előmelegített sütőben 60 perc alatt megsütjük. A sütit hagyjuk lehűlni, mielőtt felvágjuk.
előkészítési idő: 10 perc
sütési idő: 60 perc
hűtés: 40 perc
összesen: 110 perc
Ha tetszett ez a recept, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!