Megúszós sütik

Gesztenyekrémeskeksztekercs

Gesztenyekrémes keksztekercs

Hozzávalók
A kakaós tésztához
300 g
darált háztartási keksz
100 g
szoba-hőmérsékletű vaj
40 g
porcukor
1 csomag
vaníliás cukor
(8 g-os kiszerelés)
2 ek
cukrozatlan kakaópor
5 ml
rum
110 ml
tej
A krémhez
250 g
gesztenyemassza
(cukrozatlan)
70 g
porcukor
10 ml
rum
100 g
vaj

Elkészítés

A kakaós „tésztához” összegyúrjuk a a kekszet, a vajat, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a kakaóport, a rumot és a tejet. Egy fólián kb. 30 x 20 cm-es téglalappá nyújtjuk. 

A gesztenyemasszát összekeverjük a vajjal, a porcukorral és a rummal, majd a kakaós lapra kenjük a krémet. A fólia segítségével szorosan feltekerjük. Hűtőbe rakjuk a tekercset minimum 50 percre, de legjobb, ha kap 2-3 óra pihenőidőt, mielőtt felszeletelnénk, hogy igazán összeérjenek az ízei.

gesztenyekremes-keksztekercs (1)
Gesztenyekrémes keksztekercs (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc
  • Pihentetési idő: 50 perc-2 óra

Bár a gesztenyét klasszikusan édességekben használjuk és szeretjük, a húsételekhez is passzol. Csak egy jó recept kell, és imádni fogjátok ti is!

Barna sörös marharagu gombával és gesztenyés dödöllével

Gesztenyével töltött pulykamell hercegnőburgonyával

Gesztenyés kekszgolyó fehér csokiba mártva

www.streetkitchen.hu

A Street Kitchen történelme során elég sokféle keksztekercs készült már, de gesztenyés változat még soha, így hát pótoltuk a hiányosságot, és megszületett ez a recept!

Hozzávalók

28 cm hosszú tekercshez
A kakaós tésztához
300 g
darált háztartási keksz
100 g
szoba-hőmérsékletű vaj
40 g
porcukor
1 csomag
vaníliás cukor
(8 g-os kiszerelés)
2 ek
cukrozatlan kakaópor
5 ml
rum
110 ml
tej
A krémhez
250 g
gesztenyemassza
(cukrozatlan)
70 g
porcukor
10 ml
rum
100 g
vaj

A kakaós „tésztához” összegyúrjuk a a kekszet, a vajat, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a kakaóport, a rumot és a tejet. Egy fólián kb. 30 x 20 cm-es téglalappá nyújtjuk. 

A gesztenyemasszát összekeverjük a vajjal, a porcukorral és a rummal, majd a kakaós lapra kenjük a krémet. A fólia segítségével szorosan feltekerjük. Hűtőbe rakjuk a tekercset minimum 50 percre, de legjobb, ha kap 2-3 óra pihenőidőt, mielőtt felszeletelnénk, hogy igazán összeérjenek az ízei.

gesztenyekremes-keksztekercs (1)
Gesztenyekrémes keksztekercs (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc
  • Pihentetési idő: 50 perc-2 óra

Bár a gesztenyét klasszikusan édességekben használjuk és szeretjük, a húsételekhez is passzol. Csak egy jó recept kell, és imádni fogjátok ti is!

Barna sörös marharagu gombával és gesztenyés dödöllével

Gesztenyével töltött pulykamell hercegnőburgonyával

Gesztenyés kekszgolyó fehér csokiba mártva

Ha tetszett a Gesztenyekrémes keksztekercs receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept