Gluténmentes receptek

Gluténmenteszserbó

Gluténmentes zserbó

Hozzávalók
A tésztához
300 g
rizsliszt
100 g
porcukor
2 db
tojás
10 g
útifűmaghéj
15 g
friss élesztő
A töltelékhez
300 g
darált dió
100 g
porcukor
280 g
baracklekvár
A kakaós mázhoz
15 g
kakaópor
25 g
porcukor
30 ml
víz
40 g
vaj
A tetejére
1 ek
durvára vágott dió
200 g
vaj

Elkészítés

A gluténmentes zserbó elkészítéséhez a tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, frissen tartó fóliába csomagoljuk, és hűtőbe rakjuk 30 percre. Egy 20 x 20 cm-es, magasabb falú tepsi aljára vágunk sütőpapírt, a sütőt pedig előmelegítjük 180 fokra. Egy tálban a darált diót összekeverjük a cukorral.

A tésztát 4 részre osztjuk, és két sütőpapír között kinyújtjuk először az elsőt. Az első tésztát a tepsibe rakjuk, erre jön egy réteg lekvár, majd cukros darált dió, erre a következő tészta, és így sorban. A 4. lappal befedjük az utolsó lekváros, cukros diórétegeket. Megszurkáljuk a sütit hústűvel, és betoljuk a sütőbe kb. 35-40 percre, majd hagyjuk langyosra hűlni a tepsiben. Ekkor fejjel lefelé kiborítjuk, és amikor teljesen kihűlt, jöhet rá a kakaós máz. 

Ehhez egy gyorsforralóban összeolvasztjuk a hozzávalókat, csomómentesre keverjük, bevonjuk vele a süti tetejét, és megszórjuk a durvára vágott dióval. Amikor megdermedt a máz, szeletelhetjük is a zserbót, de ahogy minden ilyen jellegű sütinek, ennek is jót tesz, ha egy éjszakát hagyjuk pihenni.

glutenmentes-zserbo
Gluténmentes zserbó (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 2 óra + hűtés

Még több gluténmentes süti:

Gluténmentes diós bejgli

Gesztenyés muffin

Gluténmentes linzer baracklekvárral

www.streetkitchen.hu

Zserbó gluténmentesen? Naná! Nem fullasztó, nem száraz, úgyhogy ezen a télen mindenképp próbáljátok ki ti is!

pictogram

Gluténmentes

Hozzávalók

1 20 x 20 cm-es tepsihez
A tésztához
300 g
rizsliszt
100 g
porcukor
2 db
tojás
10 g
útifűmaghéj
15 g
friss élesztő
A töltelékhez
300 g
darált dió
100 g
porcukor
280 g
baracklekvár
A kakaós mázhoz
15 g
kakaópor
25 g
porcukor
30 ml
víz
40 g
vaj
A tetejére
1 ek
durvára vágott dió
200 g
vaj

A gluténmentes zserbó elkészítéséhez a tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, frissen tartó fóliába csomagoljuk, és hűtőbe rakjuk 30 percre. Egy 20 x 20 cm-es, magasabb falú tepsi aljára vágunk sütőpapírt, a sütőt pedig előmelegítjük 180 fokra. Egy tálban a darált diót összekeverjük a cukorral.

A tésztát 4 részre osztjuk, és két sütőpapír között kinyújtjuk először az elsőt. Az első tésztát a tepsibe rakjuk, erre jön egy réteg lekvár, majd cukros darált dió, erre a következő tészta, és így sorban. A 4. lappal befedjük az utolsó lekváros, cukros diórétegeket. Megszurkáljuk a sütit hústűvel, és betoljuk a sütőbe kb. 35-40 percre, majd hagyjuk langyosra hűlni a tepsiben. Ekkor fejjel lefelé kiborítjuk, és amikor teljesen kihűlt, jöhet rá a kakaós máz. 

Ehhez egy gyorsforralóban összeolvasztjuk a hozzávalókat, csomómentesre keverjük, bevonjuk vele a süti tetejét, és megszórjuk a durvára vágott dióval. Amikor megdermedt a máz, szeletelhetjük is a zserbót, de ahogy minden ilyen jellegű sütinek, ennek is jót tesz, ha egy éjszakát hagyjuk pihenni.

glutenmentes-zserbo
Gluténmentes zserbó (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 2 óra + hűtés

Még több gluténmentes süti:

Gluténmentes diós bejgli

Gesztenyés muffin

Gluténmentes linzer baracklekvárral

Ha tetszett a Gluténmentes zserbó receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept