Hirdetés
Green Kitchen

Gesztenyés muffin

Hozzávalók

12
db muffinhoz
+
250 g gesztenyemassza
4 ek tej
110 g puha vaj
60 g barna cukor
1 tk sütőpor
110 g mandulaliszt

A krémhez

100 g mascarpone
50 g porcukor
100 g gesztenyemassza

A díszítéshez

sült gesztenye
fahéjas cukor
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Gesztenyés muffin

Egy kis gesztenye azonnal mosolyt csal az ember arcára a csípős reggeleken. Ez a változat azért szuper, mert a kisült tésztának kifejezetten jót tesz, ha áll egy éjszakát a hűtőben, a tetejére való krémet elkészíteni pedig nem több 10 percnél.
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hirdetés

Hozzávalók

12
db muffinhoz
+
250 g gesztenyemassza
4 ek tej
110 g puha vaj
60 g barna cukor
1 tk sütőpor
110 g mandulaliszt

A krémhez

100 g mascarpone
50 g porcukor
100 g gesztenyemassza

A díszítéshez

sült gesztenye
fahéjas cukor
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A gesztenyés muffin tésztájához való gesztenyemasszát fellazítjuk a tejjel, összedolgozzuk a vajjal és a cukorral, legvégül pedig a sütőporral elkevert mandulaliszttel. Ez a változat így gluténmentes marad. Ha van otthon rizslisztetek, használhatjátok vegyesen a mandulával, mert attól kicsit könnyedebb, magasabb lesz a tészta, csak mandulaliszttel pedig laposabb, de szaftosabb.

A tésztát elosztjuk 12 db papírkapszliba, amit a muffinformába teszünk. 160 fokra előmelegített sütőbe toljuk 40 percre, majd hagyjuk lehűlni, és a hűtőbe rakjuk.

A krémhez a mascarponét kihabosítjuk a cukorral, majd összedolgozzuk a gesztenyemasszával, majd rákenjük a muffinokra.

A sült gesztenyét a díszítéshez ízlés szerint cukorszirupban megfőzzük, vagy egy kis fahéjas cukorban megforgatjuk.

Gesztenyés muffin
Gesztenyés muffin

Ha tetszett a gesztenyés muffin receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások