Sült szalonna és hagyma:
A hagymás-szalonnás nokedli elkészítéséhez a zsírt egy serpenyőben felolvasztjuk, hozzáadjuk az apró, kb. 0,5 cm-es kockákra vágott szalonnát és közepes hőfokon, kb. 5 perc alatt kisütjük a zsírját, majd a szalonnakockákat átkanalazzuk egy kis tálba. A szalonnazsírból leöntünk egy keveset, de még véletlenül se a kukában landoljon, mert a későbbiekben akár kenyérre kenve, egy kis hagymával szuper szendvics lehet belőle, vagy főzéshez is nyugodtan elhasználhatjuk.
A megmaradt szalonnazsíron, közepes hőfokon megdinszteljük a finomra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Kicsit lesózzuk, hogy levet engedjen, és akár 7-9 percig is dinszteljük, hogy jó puha legyen. Megszórjuk a fűszerpaprikával és félrehúzzuk.
Nokedli:
A nokedlihez feltesszük a bő, enyhén sós vizet melegedni, hogy amikor kész a galuskatészta, máris tudjuk szaggatni. A nokedlihez egy tálban összekeverjük a lisztet, a tojást, a vizet és a sót, majd amikor forr a víz, egy nokedliszaggató segítségével kiszaggatjuk a tésztát. 2 perc főzés után leszűrjük és átmossuk.
A korábban félretett hagymás alapot ismét felmelegítjük és hozzákeverjük a tejfölt, majd ezt a galuskához keverjük a kisült szalonna felével. Egy süthető formába tesszük az ételt és 230 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt összesütjük. Tálaláskor megszórjuk a pirult szalonna másik felével.

- Elkészítési idő: 20 perc
- Sütési idő: 15-20 perc
Még több szalonnás recept:
A tökéletes serpenyős túrós csusza