Halételek

Házihalfalatok

Házi halfalatok

Hozzávalók
500 ml
tej
2 db
babérlevél
1 fej
hagyma
4 - 5 gerezd
fokhagyma
800 g
fehér húsú halfilé
(mi alaszkai tőkehalat használtunk)
só, fehér bors
1 mk
morzsolt oregánó
1 mk
szárított petrezselyem
1 tk
mustár
1 db
citrom reszelt héja
350 g
áttört főtt burgonya
1 - 2 ek
teljes kiőrlésű zsemlemorzsa
A panírozáshoz
100 g
teljes kiőrlésű búzaliszt
4 db
tojás
200 g
teljes kiőrlésű zsemlemorzsa

Elkészítés

A házi halfalatokhoz a tejet felforraljuk a babérlevéllel, a félbevágott hagymával és fokhagymagerezdekkel, majd beletesszük a halfilét, és alufólia alatt, kb. 20 perc alatt puhára pároljuk.

A puha halat egy tálba szedjük, villával összetörjük, és összekeverjük a fűszerekkel, a mustárral, a citrom héjával, illetve a tört burgonyával. Ha nem állna eléggé össze, egy kis zsemlemorzsával segítünk az állagán. A lényeg, hogy formázható legyen.

A kész masszát hagyjuk hűtőhidegre hűlni, majd egy tálcán szétterítjük, és tetszőleges kiszúróformával kiszaggatjuk. A visszamaradt masszából mi rudakat formáztunk. Mindet egy sütőpapírral borított tepsire tesszük, és fagyasztóba rakjuk, hogy keményre dermedjen.

A kemény halfalatokat klasszikus módon lisztbe, tojásba, majd morzsába forgatjuk, és 170 fokos forró olajban, kb. 5-6 perc alatt, vagy 180 fokra előmelegített forrólevegős sütőben 10-15 perc alatt ropogósra sütjük. Köretnek bármi megfelelő, de leginkább friss zöldségekkel ajánljuk.

  • Előkésztési idő: 15 perc
  • Elkészítési idő: kb 30 perc
  • Hűtési idő: kb. 60 perc
  • Összesen: kb. 105 perc
házi halfalatok
Házi halfalatok

Ezek a receptek is érdekelhetnek:

Sajtos-brokkolis tésztasaláta

Mini ketchupos hot dog

Kakaós maci süti

www.streetkitchen.hu

A halfalatokat imádják a gyerekek. Próbáljátok ki a házi verziót, ami most teljes kiőrlésű bundát kapott.

Hozzávalók

6 - 8 főre
500 ml
tej
2 db
babérlevél
1 fej
hagyma
4 - 5 gerezd
fokhagyma
800 g
fehér húsú halfilé
(mi alaszkai tőkehalat használtunk)
só, fehér bors
1 mk
morzsolt oregánó
1 mk
szárított petrezselyem
1 tk
mustár
1 db
citrom reszelt héja
350 g
áttört főtt burgonya
1 - 2 ek
teljes kiőrlésű zsemlemorzsa
A panírozáshoz
100 g
teljes kiőrlésű búzaliszt
4 db
tojás
200 g
teljes kiőrlésű zsemlemorzsa

A házi halfalatokhoz a tejet felforraljuk a babérlevéllel, a félbevágott hagymával és fokhagymagerezdekkel, majd beletesszük a halfilét, és alufólia alatt, kb. 20 perc alatt puhára pároljuk.

A puha halat egy tálba szedjük, villával összetörjük, és összekeverjük a fűszerekkel, a mustárral, a citrom héjával, illetve a tört burgonyával. Ha nem állna eléggé össze, egy kis zsemlemorzsával segítünk az állagán. A lényeg, hogy formázható legyen.

A kész masszát hagyjuk hűtőhidegre hűlni, majd egy tálcán szétterítjük, és tetszőleges kiszúróformával kiszaggatjuk. A visszamaradt masszából mi rudakat formáztunk. Mindet egy sütőpapírral borított tepsire tesszük, és fagyasztóba rakjuk, hogy keményre dermedjen.

A kemény halfalatokat klasszikus módon lisztbe, tojásba, majd morzsába forgatjuk, és 170 fokos forró olajban, kb. 5-6 perc alatt, vagy 180 fokra előmelegített forrólevegős sütőben 10-15 perc alatt ropogósra sütjük. Köretnek bármi megfelelő, de leginkább friss zöldségekkel ajánljuk.

  • Előkésztési idő: 15 perc
  • Elkészítési idő: kb 30 perc
  • Hűtési idő: kb. 60 perc
  • Összesen: kb. 105 perc
házi halfalatok
Házi halfalatok

Ezek a receptek is érdekelhetnek:

Sajtos-brokkolis tésztasaláta

Mini ketchupos hot dog

Kakaós maci süti

Ha tetszett a Házi halfalatok receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept