Street Kitchen

Hideg,joghurtos-kaprostökkrémleves

Hideg, joghurtos-kapros tökkrémleves

Hozzávalók
0.5 db
cukkini
6 ek
olívaolaj
1 ek
almaecet
só, bors
1 csipet
chili
1 fej
vöröshagyma
2 gerezd
fokhagyma
2 szál
újhagyma
1 kg
vajtök
1 csokor
friss kapor
450 ml
zöldségalaplé
240 g
joghurt

Elkészítés

A tökkrémleves elkészítéséhez a cukkiniből hámozó segítségével szalagokat készítünk, majd egy tálba helyezzük őket. Meglocsoljuk 2 evőkanál olívaolajjal, almaecettel, egy csipet sóval, borssal és chilivel is megszórjuk, elkeverjük, majd mehet a hűtőbe, amíg elkészül a levesünk.

A hagymát 4 evőkanál olívaolajon lepirítjuk a fokhagymával és az újhagymával. Amíg pirul, a tököt meghámozzuk, felkockázzuk, és a lábasba dobjuk. Kb. 8 percig pirítjuk, amíg elkezd levet ereszteni, de még nem barnult meg. Ekkor mehet bele az apróra vágott kapor. Majd felöntjük az alaplével, és hagyjuk 5 percig fedő alatt rotyogni. 

Kiveszünk egy keveset a levesünk levéből, és elkeverjük a joghurttal, ez a mix pedig mehet vissza a levesbe, folyamatos kevergetés mellett. 2-3 perc után az egész levesalapot egy turmixgépbe helyezzük, és krémes állagúra készítjük.

A marinált cukkinicsíkokat feltekerve a tányérba helyezzük, és a krémes levest köré öntjük. Így varázsoltunk egy kis fine dining hangulatot az otthonunkba ezzel a csodás, hűsítő nyári levessel.

hideg-kapros-tokkremleves (1)
Hideg, joghurtos-kapros tökkrémleves (Fotó: Street Kitchen)

Elkészítési idő: 20 perc 

 

Még több krémleves:

Egyszerű kukorica-krémleves salsával

Zöld currys gombakrémleves

Kókusztejes sárgadinnye-krémleves

www.streetkitchen.hu

Itt a nyár, jöhetnek a hűsítő levesek! Ez is ebbe a kategóriába sorolható, és nemcsak hűsítő, de igazán kapros és friss. Szóval, ha barátságban vagy a kaporral és a tökfélékkel, akkor ez a te recepted.

Hozzávalók

2 főre
0.5 db
cukkini
6 ek
olívaolaj
1 ek
almaecet
só, bors
1 csipet
chili
1 fej
vöröshagyma
2 gerezd
fokhagyma
2 szál
újhagyma
1 kg
vajtök
1 csokor
friss kapor
450 ml
zöldségalaplé
240 g
joghurt

A tökkrémleves elkészítéséhez a cukkiniből hámozó segítségével szalagokat készítünk, majd egy tálba helyezzük őket. Meglocsoljuk 2 evőkanál olívaolajjal, almaecettel, egy csipet sóval, borssal és chilivel is megszórjuk, elkeverjük, majd mehet a hűtőbe, amíg elkészül a levesünk.

A hagymát 4 evőkanál olívaolajon lepirítjuk a fokhagymával és az újhagymával. Amíg pirul, a tököt meghámozzuk, felkockázzuk, és a lábasba dobjuk. Kb. 8 percig pirítjuk, amíg elkezd levet ereszteni, de még nem barnult meg. Ekkor mehet bele az apróra vágott kapor. Majd felöntjük az alaplével, és hagyjuk 5 percig fedő alatt rotyogni. 

Kiveszünk egy keveset a levesünk levéből, és elkeverjük a joghurttal, ez a mix pedig mehet vissza a levesbe, folyamatos kevergetés mellett. 2-3 perc után az egész levesalapot egy turmixgépbe helyezzük, és krémes állagúra készítjük.

A marinált cukkinicsíkokat feltekerve a tányérba helyezzük, és a krémes levest köré öntjük. Így varázsoltunk egy kis fine dining hangulatot az otthonunkba ezzel a csodás, hűsítő nyári levessel.

hideg-kapros-tokkremleves (1)
Hideg, joghurtos-kapros tökkrémleves (Fotó: Street Kitchen)

Elkészítési idő: 20 perc 

 

Még több krémleves:

Egyszerű kukorica-krémleves salsával

Zöld currys gombakrémleves

Kókusztejes sárgadinnye-krémleves

Ha tetszett a Hideg, joghurtos-kapros tökkrémleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept