Hozzávalók
- 600 g csiperkegomba
- 3 ek olívaolaj
- só, bors
- 1 fej salottahagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 tk zöld currypaszta
- 200 g fagyasztott spenótpüré
- 400 ml konzerv kókusztejszín
A tálaláshoz
- 1 db lime
- 4 ek növényi joghurt
- friss korianderlevél
Hozzávalók
- 600 g csiperkegomba
- 3 ek olívaolaj
- só, bors
- 1 fej salottahagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 tk zöld currypaszta
- 200 g fagyasztott spenótpüré
- 400 ml konzerv kókusztejszín
A tálaláshoz
- 1 db lime
- 4 ek növényi joghurt
- friss korianderlevél
A zöld currys gombakrémleves különleges ízvilágú kaja. Első lépésként a gombákat megtisztítjuk és felszeleteljük. Egy serpenyőben nagy lángon felhevítünk 2 evőkanál olajat, majd 2-3 részletben alaposan lepirítjuk a gombát. Sóval, borssal fűszerezzük, és pár szebb megpirult gombaszeletet félreteszünk a tálaláshoz.
Mindeközben egy lábasban felhevítjük a maradék 1 evőkanál olajat, és aranybarnára pirítjuk a felaprított salottahagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát és a zöld currypasztát. Pár percig még ezzel is pirítjuk, majd rátesszük a már megpirított gombát, hozzáadjuk a spenótot és a konzerv kókusztejszínt is.
10-15 percig főzzük, majd botmixer vagy turmixgép segítségével krémesre pürésítjük. Ha túl sűrűnek találjuk, vízzel vagy még több kókusztejszínnel hígítjuk. Végül limegerezddel, növényi joghurttal és friss korianderrel, valamint a félretett gombaszeletekkel tálaljuk.
- Előkészítési idő: 10 perc
- Főzési idő: 30 perc
- Összesen: 40 perc
Ha tetszett a zöld currys gombakrémleves receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!