Hozzávalók
A leveshez
- 150 g hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 50 g vaj
- 1 kg fagyasztott kukorica (kiolvasztva)
- 1 tk római kömény
- só, bors
- 0.25 tk Cayenne-bors
- 1 l zöldségalaplé vagy víz
A salsához
- 200 g paradicsom
- 35 g lila hagyma
- 25 g ecetes jalapeno
- 2 ek olívaolaj
- 1 ek balzsamecet
- só,bors
- ½ csokor petrezselyem (vagy koriander)
Hozzávalók
A leveshez
- 150 g hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 50 g vaj
- 1 kg fagyasztott kukorica (kiolvasztva)
- 1 tk római kömény
- só, bors
- 0.25 tk cayenne-bors
- 1 l zöldségalaplé vagy víz
A salsához
- 200 g paradicsom
- 35 g lila hagyma
- 25 g ecetes jalapeno
- 2 ek olívaolaj
- 1 ek balzsamecet
- só,bors
- ½ csokor petrezselyem (vagy koriander)
Az egyszerű kukorica-krémleveshez először a félfőre vágott hagymát és a fokhagymát egy lábasban, közepes lángon, kb. 5 perc alatt megfonnyasztjuk a vajon, majd hozzádobjuk a kukoricát és a fűszereket. Felöntjük az alaplével, és 30-40 perc alatt megfőzzük a kukoricát. Turmixgépbe tesszük, és olyan krémesre pürésítjük, amilyenre csak tudjuk, átszűrjük egy szűrőn, majd beállítjuk a sósságát.
A salsához a paradicsomot, a hagymát és a jalapenót kb. fél cm-es kockákra vágjuk, hozzáadjuk az olívaolajat és a balzsamecetet, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
A levest tányérba szedjük, meglocsoljuk kevés olívaolajjal, és a salsával tálaljuk.
Elkészítési idő: kb. 45 perc
Ha tetszett az egyszerű kukorica-krémleves salsával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!