Street Kitchen

Húsgombócleves

Húsgombócleves

Hozzávalók
90 g
sertészsír
1.5 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
3 gerezd
fokhagyma
1 mk
egész bors
2 szál
sárgarépa
(150 g/szál)
1 szál
fehérrépa
(100 g/szál)
280 g
zellergumó
150 g
karalábé
2
cm gyömbér
2.5 l
alaplé
A húsgombóchoz
500 g
darált sertéshús
1 ek
szoba-hőmérsékletű sertészsír
1 db
tojás
só, bors
1 ek
zsemlemorzsa
1 mk
őrölt kömény
1 gerezd
fokhagyma
90 g
vöröshagyma
0.5 csokor
petrezselyem

Elkészítés

A húsgombócleves elkészítéséhez a zsírt felmelegítjük egy fazékban, hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, a fokhagymát, picit megsózzuk, hozzáadjuk az egész borsot, és közepes hőfokon 3-4 percig dinszteljük. 

Ha összeesett a hagyma, mehet a lábasba a kb. 0,5 centis darabokra vágott sárga- és fehérrépa, a zellergumó, a karalábé és a megpucolt, egész gyömbér. Közepesen erős lángon 1-2 percig pirítjuk, majd felöntjük az alaplével. Mivel a hagymát csak picit sóztuk, így ismét megsózzuk. Közepes hőfokon kb. 20 percig főzzük.

Amíg a leves fő, bekeverjük a húsgombócot. A húshoz adjuk a zsírt, a tojást, sózzuk, borsozzuk, beleszórjuk a zsemlemorzsát, a köményt, a zúzott fokhagymát, a finomra vágott vöröshagymát és az aprított petrezselymet, majd alaposan összedolgozzuk és kb. pingponglabda méretű golyókat formázunk belőle, majd beletesszük a levesbe, és további 10-12 perc alatt készre főzzük.

husgombocleves
Húsgombócleves (Fotó: Street Ktichen)
  • Elkészítési idő: 45 perc

Még több levesrecept:

Tejfölös zöldbableves

Tárkonyos csirkeraguleves teljes kiőrlésű galuskával

Mengyi-féle kacsaerőleves

www.streetkitchen.hu

Ha megkívántad a húslevest, de nincs se kedved, se időd kivárni azt a 3-4 órát, amíg megfő, akkor ezzel a levessel simán kiválthatod: az elkészítési ideje a töredéke, ízében viszont nagyon hasonló.

Hozzávalók

6 főre
90 g
sertészsír
1.5 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
3 gerezd
fokhagyma
1 mk
egész bors
2 szál
sárgarépa
(150 g/szál)
1 szál
fehérrépa
(100 g/szál)
280 g
zellergumó
150 g
karalábé
2
cm gyömbér
2.5 l
alaplé
A húsgombóchoz
500 g
darált sertéshús
1 ek
szoba-hőmérsékletű sertészsír
1 db
tojás
só, bors
1 ek
zsemlemorzsa
1 mk
őrölt kömény
1 gerezd
fokhagyma
90 g
vöröshagyma
0.5 csokor
petrezselyem

A húsgombócleves elkészítéséhez a zsírt felmelegítjük egy fazékban, hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, a fokhagymát, picit megsózzuk, hozzáadjuk az egész borsot, és közepes hőfokon 3-4 percig dinszteljük. 

Ha összeesett a hagyma, mehet a lábasba a kb. 0,5 centis darabokra vágott sárga- és fehérrépa, a zellergumó, a karalábé és a megpucolt, egész gyömbér. Közepesen erős lángon 1-2 percig pirítjuk, majd felöntjük az alaplével. Mivel a hagymát csak picit sóztuk, így ismét megsózzuk. Közepes hőfokon kb. 20 percig főzzük.

Amíg a leves fő, bekeverjük a húsgombócot. A húshoz adjuk a zsírt, a tojást, sózzuk, borsozzuk, beleszórjuk a zsemlemorzsát, a köményt, a zúzott fokhagymát, a finomra vágott vöröshagymát és az aprított petrezselymet, majd alaposan összedolgozzuk és kb. pingponglabda méretű golyókat formázunk belőle, majd beletesszük a levesbe, és további 10-12 perc alatt készre főzzük.

husgombocleves
Húsgombócleves (Fotó: Street Ktichen)
  • Elkészítési idő: 45 perc

Még több levesrecept:

Tejfölös zöldbableves

Tárkonyos csirkeraguleves teljes kiőrlésű galuskával

Mengyi-féle kacsaerőleves

Ha tetszett a Húsgombócleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept