Hozzávalók
- 120 g paprikás kolbász
- 1 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 1 tk füstölt fűszerpaprika
- 2 db babérlevél
- 80 g sárgarépa
- 200 g krumpli
- 1 ½ liter alaplé
- 400 g fagyasztott zöldbab
- 1 tk almaecet
- 1 tk keményítő
- 4 ek tejföl
- 1 csokor friss petrezselyem
Tejfölös zöldbableves
Hozzávalók
- 120 g paprikás kolbász
- 1 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 1 tk füstölt fűszerpaprika
- 2 db babérlevél
- 80 g sárgarépa
- 200 g krumpli
- 1 ½ liter alaplé
- 400 g fagyasztott zöldbab
- 1 tk almaecet
- 1 tk keményítő
- 4 ek tejföl
- 1 csokor friss petrezselyem
A tejfölös zöldbableves első lépéseként a kolbászt kis kockákra vágjuk és közepes lángon elkezdjük lepirítani egy lábasban. A zsír nagy részét leszedjük róla, majd belerakjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát, és sózzuk, borsozzuk. Rárakjuk a paprikát, a babérlevelet, a kis kockákra vágott répát és krumplit, majd felöntjük az alaplével. Hagyjuk, hogy félig megpuhuljanak a zöldségek, majd mehet bele a zöldbab is.
Miután újraforrt, 4-5 percig még főzzük és beletesszük az ecetet. A tejfölt kikeverjük a keményítővel és hozzákeverünk egy kis forró levest is, majd az egészet folyamatos kevergetés mellett a leveshez öntjük. Hagyjuk 1-2 percet főni, megszórjuk apróra vágott friss petrezselyemmel és meg is vagyunk.
- Elkészítési idő: 30 perc
Ha tetszett a tejfölös zöldbableves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!
Egy laktató leves elmaradhatatlan része a hétvégi ebédnek, és az egész családnak jól fog esni. Nagyon szeretjük a krémleveseket is, de a klasszikusabb zöldség- vagy raguleveseket is szívesen fogyasztjuk. Ezeket a leveseket sem érdemes kihagyni:
Tárkonyos csirkeraguleves teljes kiőrlésű galuskával