Hozzávalók
- 10 db szárított shiitake gomba
- 4 szál újhagyma
- 10 cm gyömbér
- 1 kg kacsanyak
- 1 ek kínai főzőbor
- 1 ek 10%-os ecet
- 1 szál sárgarépa (200 g/szál)
- ½ db jégcsapretek
- 2 ek gojibogyó
- 1 ek só
- 1 tk őrölt fekete bors
Hozzávalók
- 10 db szárított shiitake gomba
- 4 szál újhagyma
- 10 cm gyömbér
- 1 kg kacsanyak
- 1 ek kínai főzőbor
- 1 ek 10%-os ecet
- 1 szál sárgarépa (200 g/szál)
- ½ db jégcsapretek
- 2 ek gojibogyó
- 1 ek só
- 1 tk őrölt fekete bors
A kacsaerőleves elkészítéséhez a shiitake gombát meleg vízben előáztatjuk. Az újhagymát 5 cm hosszú darabokra, a gyömbért pedig vékony szeletekre vágjuk. A kacsát belehelyezzük egy fazékba, majd annyi hideg vizet öntünk rá, hogy ellepje. Hozzáadjuk az újhagyma és a gyömbér felét, a főzőbort és az ecetet, majd felforraljuk és kiöntjük az így kapott habos levet. Átmossuk a kacsanyakat és visszahelyezzük a fazékba. Felöntjük friss vízzel, beledobjuk az újhagyma és a gyömbér másik felét, majd nagy lángon, fedő alatt ismét elkezdjük főzni. Amikor felforrt, kisebb lángra kapcsolunk úgy, hogy picit gyöngyözzön a levesünk, és másfél órán keresztül főzzük.
Amikor letelt az idő, hozzáadjuk a 10 cm-es darabokra vágott répát, és az 1 cm-es retekszeleteket, a gojibogyót, valamint az előáztatott, leszűrt és elfelezett shiitake gombát. A fazekat félig lefedve, kis lángon főzzük tovább még 30 percig. A legvégén sózzuk és borsozzuk ízlés szerint, és készen is vagyunk.
Tálaláskor a kacsanyakról lefejtjük a húst, a répával, a retekkel, valamint a shiitake gombával együtt egy tányérba halmozzuk, és felöntjük a forró levessel. Természetesen, ha rám hallgattok, akkor otthoni környezetben, előételként néhány kacsanyakat nyugodtan el lehet majszolni kézzel is, egy pici szójaszósz kíséretében. 😀
- Előkészítési idő: 30 perc
- Főzési idő: 120 perc
Ha tetszett a kacsaerőleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!